Radio 2

Misvieringen Diest zijn voortaan te zien op YouTube-kanaal: "Betere beelden en geluid"

Pastoor Felix Vanmeerbergen gaat zijn misvieringen voortaan via een eigen YouTube-kanaal uitzenden. Zo wil hij meer mensen bereiken, want nu komen er maar een beperkt aantal mensen naar een misviering. 

De coronacrisis heeft bij veel mensen de creativiteit aangescherpt. Zo begon pastoor Felix Vanmeerbergen zijn zondagsmis via livestream te verspreiden op Facebook. Op een eenvoudige manier, met de smartphone op een statief voor het altaar, kon hij toch nog zijn parochianen bereiken. Nu zet Vanmeerbergen nog een stap verder.

Betere kwaliteit

"Ik blijf voor de livestream zorgen, maar dan via YouTube kanaal Kerk Diest. Want heel wat mensen durven of kunnen niet naar de kerk komen, ondanks de versoepeling van de maatregelen. Maar we hebben de kwaliteit nu verbeterd met een nieuwe camera en een  betere weergave van het geluid. We kunnen bijvoorbeeld eens in- en uitzoomen en alles wordt in digitale kwaliteit doorgestuurd."

Sint-Jan Berchmanshuis

De eucharistievieringen in de kapel van het Sint-Jan Berchmanshuis gaan we voorlopig schrappen", weet Vanmeerbergen nog te vertellen. "Op woensdag, de marktdag in Diest, kwamen daar voor de coronacrisis nog ongeveer 20 mensen meevieren. Maar de regels van de sociale afstand laten zelfs dat aantal niet meer toe. Daarom heb ik beslist om de misviering op woensdag in de grote Sint-Sulpitiuskerk te laten plaatsvinden." 

Meest gelezen