Radio 2

Openluchtzwembad De Lammekes in Grimbergen wordt afgebroken

Na de zomer wordt het legendarische openluchtzwembad De Lammekes afgebroken. Het zwembad in Grimbergen is al een jaar geleden gesloten, maar nu verdwijnt ook de bekende dok. Die is al jaren niet meer rendabel.  

Openluchtzwembad De Lammekes zit al enkele jaren in een neerwaartse spiraal. De laatste keer dat er werd gezwommen was in 2017. Twee jaar later ging het zwembad definitief dicht, en nu wordt het ook afgebroken. Schepen Tom Gadean (Open VLD): "De sloop is effectief voorzien voor na de zomervakantie. Tegen dan hopen we de sloopvergunning te hebben. Er zullen een aantal materialen, zoals de kuip in inox, gerecupereerd worden en die opbrengsten worden van de sloopkosten afgetrokken. Alles zal worden gesorteerd en afgevoerd.”

Nieuwe plannen

Een openluchtzwembad openhouden is voor een gemeente zo goed als onmogelijk geworden, zegt Gadean. "Het openluchtzwembad ging in 1976 open, maar sindsdien zijn er al honderdduizenden euro’s gespendeerd om het open te houden. Zo moet het voldoen aan de strenge Vlarem-normen. Tegelijk maakten we veel verlies waardoor openhouden onmogelijk werd. Ik ken geen enkele gemeente die zelf nog een openluchtzwembad uitbaat, de provincies en Vlaamse overheid doen dat wel nog.”

Een studiebureau gaat nu uitzoeken wat er precies met het perceel kan gedaan worden. “Het ligt in recreatiezone en krijgt dus ook die functie. Er zijn verschillende mogelijkheden, tegen het begin van de zomervakantie wordt de knoop doorgehakt”, zegt burgemeester Chris Selleslagh (Open VLD). 

Meest gelezen