Bonnie Pointer in 2012
2012 Invision

Pointer Sisters verliezen zus Bonnie (69)

Bonnie Pointer, een van de vier oorspronkelijke Pointer Sisters, is maandagochtend op 69-jarige leeftijd overleden. Het nieuws werd door haar zus Anita gemeld aan de entertainmentwebsite TMZ. Het is niet duidelijk wat de doodsoorzaak is.

De vier zussen Ruth, Anita, Bonnie en June begonnen in de jaren zestig met zingen in de kerk van hun vader. Van hem erfden zij hun liefde voor gospels. Hun eerste hits als Pointer Sisters scoorden de zussen begin jaren zeventig, met nummers als "Yes we can can" en "How long (Betcha got a chick on the side)".

De vier oorspronkelijke Pointer Sisters nemen een Japanse muziekprijs in ontvangst in 1976:

De groep nam vijf platen op en won diverse prijzen, waaronder een Grammy, tot Bonnie in 1978 besloot een solocarrière na te jagen. De eerste single die de groep uitbracht na het vertrek van Bonnie was overigens "Fire", meteen hun wereldwijde doorbraak.

Bonnie Pointer tekende bij de beroemde uitgeverij Motown, waar ze twee platen uitbracht. Met "Heaven must have sent you", een cover van een nummer van The Elgins, had ze een kleine discohit te pakken. Ook met het Four Tops-nummer "I can't help myself (sugar pie honey bunch) had ze succes.

"Heaven must have sent you" - door Bonnie Pointer:

"I can't help myself" door Bonnie Pointer:

"Ze was mijn beste vriendin"

Bij Motown bracht Bonnie Pointer twee albums uit, maar na een ruzie verliet ze het platenlabel. Ze vond wel een nieuw label, maar het grote succes van weleer keerde niet meer terug.

In de jaren negentig trad Bonnie Pointer wel nog verschillende keren op met Pointer Sisters. Zij kreeg in 1994, samen met haar zussen, een ster op de Hollywood Walk of Fame (foto onderaan het artikel, red). Bonnie is de tweede Pointer-zus die overlijdt, June stierf al in 2006. "Ze was mijn beste vriendin en we spraken elkaar nog elke dag", vertelt haar zus Anita aan TMZ.

Meest gelezen