Prostituees en klanten moeten mondmasker dragen: "Er mag ook niet gekust worden"

Ook in de West-Vlaamse privéclubs en bordelen zullen prostituees en hun klanten voortaan een mondmasker moeten dragen. Ze mogen ook niet kussen en ze moeten wegwerplakens gebruiken.

Meteen na het nieuws over de versoepeling van de maatregelen zijn ze bij Privé Margot in Waregem beginnen voorbereiden. Volgens de uitbaatster klagen de prostituees niet over het feit dat ze een mondmasker moeten dragen. In privéclub L'Amazonia in Loppem starten ze pas in juli weer op, omdat de Spaanse medewerksters dan pas kunnen overvliegen. Maar ook hier bereidt de uitbater zich nu al voor. "We hebben papieren wegwerplakens besteld in Spanje, want in België vinden we dat nergens. Een van onze medewerksters zal die dan meebrengen. Maar ik hoop dat we ze binnenkort ook dichterbij kunnen bestellen, want in onze sector heb je soms tot 30 lakens per dag nodig." Volgens de uitbater zijn de papieren lakens zacht en gaat dat de seksuele beleving niet aantasten. 

Vrijen met een mondmasker

Marc Seys van privéclub Diborgia in Izegem had nooit verwacht dat hij zijn club zo snel ging mogen heropenen. "Ik ben een beetje in snelheid gepakt", lacht hij. "Ik zat steeds met die regel van anderhalve meter in mijn hoofd en dacht dat wij pas in september gingen mogen openen." Bij Diborgia werken er 12 meisjes. "Zij verblijven momenteel in het buitenland, maar ik heb ze vanmorgen opgebeld en ze zijn blij dat ze binnekort terug mogen komen werken. Vrijen met een mondmasker? Ja, dat zal wennen zijn. Maar als het moet, dan zullen we dat doen."

Meest gelezen