Immoweb

Reserveer nu al je ligzetel op strand van  Blankenberge

Wie deze zomer voor een vakantie in Blankenberge kiest, krijgt de kans om vooraf strandstoelen te reserveren. Blankenberge is de eerste kustgemeente die met zo'n systeem werkt. "Wij willen de toerist zekerheid geven dat er plaats is op het strand", zegt burgemeester Daphné Dumery (N-VA).

De vraag om toeristen te laten reserveren, komt van de hotels in Blankenberge. Die krijgen nu veel vragen van mensen die op vakantie willen komen deze zomer. Maar die willen ook meteen zeker zijn van een zitje op het strand. En als ze dat niet kunnen reserveren, dan dreigen ze ook in het hotel niet te boeken.

Burgemeester van Blankenberge Daphné Dumery: "De hotels zullen samenwerken met de strandbars. Ligzetels worden aangeboden op een platform. Daarop kunnen niet alleen hotelgasten maar ook dagjestoeristen een zetel boeken. Dat geeft ons meteen de kans om mensen te spreiden over het strand."

Wie een ligzetel wil boeken, kan terecht op www.strandbars.com. Het gaat enkel over ligbedden die aangeboden worden door de strandbars. De rest van het strand blijft vrij voor iedereen.

Meest gelezen