Radio 2

Sekswerker uit Bree ziet het niet zitten om met mondmasker aan de slag te gaan

Prostitutie is sinds maandag 8 juni opnieuw toegestaan, maar sekswerkers en hun klanten zullen voortaan een mondmasker moeten dragen en mogen dus niet kussen. Ze zullen ook wegwerpbare lakens moeten gebruiken. Dat staat in een protocol over het sekswerk, dat de sector heeft afgesproken met de experts van de overheid. Maar niet iedereen ziet dat zitten.

Volgens sekswerker Sigrid Schellen uit Bree kan ze haar werk met mondmasker niet goed doen, en daarom gaat ze zelf nog niet aan de slag: "Ik vind het sowieso nog veel te gevaarlijk en te vroeg. Maar ik kan ook niet werken met die protocollen, ik kan mijn dienstverlening dan niet naar behoren doen."

Volgens Sigrid zouden haar klanten dan ook niet tevreden zijn. "Kussen en knuffelen is heel belangrijk in wat ik doe, dus als ik dat moet schrappen, dan blijft er bijna niets over. Ik kan moeilijk 1.5 meter afstand houden, zo werkt het niet."

Er is ook een verschil in prostitutie. "Als we kijken naar de raamprostitutie, daar zijn de contacten veel korter en ook minder gericht op intimiteit", gaat Sigrid verder. "Daar kunnen die protocollen wel werken, daar kunnen mondmaskers wel een oplossing zijn. Maar als we kijken naar de thuisontvangst en de escorte waar het contact veel nauwer is, daar is dat absoluut niet mogelijk."

Kussen en knuffelen is heel belangrijk in wat ik doe 

Sigrid Schellen, sekswerker

Meest gelezen