Radio 2

Totem scant bezoekers in gemeentehuis Molenbeek

Bezoekers van het gemeentehuis in Molenbeek worden voortaan gescand. Een zogeheten totem meet je lichaamstemperatuur en controleert ook of je een mondmasker draagt. Het toestel is een primeur voor het Brussels Gewest.

Wie het gemeentehuis van Molenbeek wil binnengaan moet voortaan eerst passeren voorbij de Smart Vyzion. Dat is een toestel dat vanop afstand je lichaamstemperatuur meet en ook controleert of je een mondmasker draagt.  

Zwaar getroffen

"Molenbeek is zwaar getroffen door de coronacrisis. Het is daarom geen overbodige luxe dat we dit toestel in ons gemeentehuis plaatsen", zegt burgemeester Catherine Moureaux. Het is het eerste toestel van die aard in het Brussels Gewest. "Wie niet aan één van de parameters beantwoordt, mag niet binnen", geeft de burgemeester aan. "Op dat ogenblik komen onze bewakers tussenbeide."

Leasing

"De gemeente kan het toestel huren, zolang het nodig is. Het zal zeker nog tot het einde van de zomer blijven staan", weet de burgemeester. "Wij hoeven het dus niet te kopen. En dat vind ik een mooie geste van het bedrijf, gezien de financiële toestand van onze gemeente", aldus Catherine Moureaux. 

Meest gelezen