Uitbater café Bierpunt in Hasselt wordt op het matje geroepen: “Dit kunnen we als stad niet tolereren”

Het stadsbestuur wil een gesprek met de uitbater van café Bierpunt in Hasselt. Gisteren heeft de politie het café moeten sluiten omdat er in de zaak de hele namiddag en avond problemen waren met onder andere geluidsoverlast en vechtpartijen.

Het café mag vandaag opnieuw open, omdat de politie de zaak maar mag sluiten tot ’s anderendaags. Burgemeester Steven Vandeput (N-VA) wil niet overgaan tot een tijdelijke sluiting van enkele maanden: “De horeca heeft het de laatste tijd al erg moeilijk en ik wil niet de boeman zijn die horecazaken sluit, maar het moet wel veilig gebeuren.”

De politie van Limburg Regio Hoofdstad heeft gisteren verschillende PV’s opgemaakt, samen met een verslag van de gebeurtenissen. Op basis van dat verslag wordt de uitbater nu uitgenodigd bij het stadsbestuur op het eind van de week. Burgemeester Vandeput: “Ik ga hem duidelijk maken dat de coronamaatregelen moeten worden nageleefd. Andere horecazaken doen dat, maar hij vond dat kennelijk niet nodig. Maar ik hoop dat hij zijn les geleerd heeft, anders moeten we gepast optreden.”

Meest gelezen