facebook Union Sint-Gillis

Union Sint-Gillis hervat trainingen: "Promotie is ons enige doel"

Voetbalclub Union Sint-Gillis uit 1B gaat opnieuw trainen. De start van het nieuwe voetbalseizoen ligt nog veraf, maar de trainingen liggen door de coronacrisis ook al een tijdje stil. 

De start van het nieuwe voetbalseizoen is nog ver weg, maar toch beginnen clubs al te trainen. Zo start straks ook Union Sint-Gillis uit eerste klasse B met de trainingen. Dat zal gebeuren onder toezicht van de nieuwe coach, Felice Mazzu. Hij trainde eerder al Charleroi en Genk.

Lees verder onder de foto.

facebook Union Sint-Gillis

Thuistraining

"Het kan vroeg lijken om te beginnen met training, maar vergeet niet dat de werking al een tijdje stil ligt door de coronacrisis", zegt CEO Philippe Bormans. "De spelers hebben wel veel thuis getraind. Maar we willen ze nu samenbrengen, onder de geldende voorwaarden. Het is belangrijk dat iedereen nog eens bijeenkomt om samen te trainen."  

We hebben heel veel ambitie. Promotie naar 1A is ons enige doel

Ambitie

De ambities van Union liggen hoog. "We gaan nu het derde jaar in van ons nieuwe project voor Union", licht Bormans toe. "We hebben heel veel ambitie, en die zetten we kracht bij met Mazzu als coach. Maar let op, 1B is een heel moeilijke reeks met acht ploegen die aan mekaar gewaagd zijn. En er kan helaas maar één ploeg promoveren. Maar laat het duidelijk zijn: Promotie is ons enige doel", waarschuwt Bormans.

Transfers

Union aast nog op enkele transfers. Maar er is nog veel onduidelijk door de coronacrisis. "Het hangt er ook van af welke spelers de club nog zullen verlaten en wat de markt nog kan bieden. Hopelijk kunnen we tegen augustus nog enkele spelers aankopen om goed gewapend aan de nieuwe competitie te beginnen", besluit Bormans.  

Meest gelezen