Videospeler inladen...

Patiënten AZ Delta verhuizen van binnenstad Roeselare naar nieuwe campus in Rumbeke

In Roeselare worden patiënten van het AZ Delta verhuisd naar een gloednieuw gebouw, vlak bij de autosnelweg E403. Vandaag zijn de patiënten van de spoeddienst en de dienst intensieve zorg aan de beurt. 

Het was vanmorgen alle hens aan dek in de nieuwe campus van het ziekenhuis AZ Delta in Rumbeke bij Roeselare. Om 6 uur is de nieuwe spoedafdeling daar opengegaan. "Het is een groot voordeel dat de nieuwe spoeddienst aan de rand van de stad Roeselare ligt", zegt medisch directeur Lieven Wostyn. "We zitten vlakbij de autostrade. Ik denk dat de uitrijtijden van de MUG hierdoor veel beter zullen zijn. Er is ook een helihaven in de buurt. Dat hadden we allemaal niet in de binnenstad."

Spoed met veel daglicht

De spoed is vanaf vandaag dus in Rumbeke en niet langer in de Meensesteenweg in het centrum van Roeselare. "Het is er aangenaam werken", vertelde spoedarts Jelle Swinnen aan Radio 2 West-Vlaanderen. "Er is veel daglicht dankzij de grote, open ruimtes. Dat zal het werkcomfort alleen maar ten goede komen."

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal", lees verder onder de video:

Videospeler inladen...

Patiënten worden verhuisd in mobiele kamers

Ook de patiënten worden vanaf nu overgebracht van de Wilgenstraat naar de campus in Rumbeke. Er worden elke dag ongeveer 100 patiënten getransporteerd. Per dag worden er 4 ziekenwagens ingezet en er zijn ook 4 mobiele patiëntenkamers. Dat zijn vrachtwagens die ingericht zijn als een kamer. Patiënte Marijke Seys: "Alles is zeer vlot verlopen. Ik voel me direct thuis in mijn nieuwe kamer."

Volgende week verhuist het verloskwartier

Het verloskwartier wordt volgende week maandag 15 juni in gebruik genomen. Tegen volgende week woensdag moet de volledige verhuizing achter de rug zijn.

Radio 2

Meest gelezen