Radio 2

Wellnessresort in Kortemark mag kamers met bubbelbad verhuren, maar klanten mogen er geen gebruik van maken: "Niet te begrijpen" 

Sinds maandag kan je weer overnachten in wellnessresort BellaVista in Kortemark, maar douchen of het bubbelbad gebruiken in de kamers mag nog niet. "Een absurde situatie", zegt uitbaatster Viviane.

Sinds maandag mag je weer op hotel, maar (privé)wellnesscentra moeten de deuren gesloten houden. In BellaVista in Kortemark kan je een kamer boeken met bubbelbad, maar mag je die niet gebruiken. “Dit is pure kafka”, zucht uitbater Marnik Vanlerberghe.“Wij mogen onze 2 kamers opnieuw verhuren, maar het bubbelbad in de privékamer behoort volgens de wet tot het wellnesscentrum en mag dus niet gebruikt worden."

(Lees voort onder de foto)

Radio 2

Geen onderscheid tussen publiek en privé

“De wet maakt geen onderscheid tussen een privé- en publieke wellness", zegt Marnik. "De regering zegt dat de social distancing niet gegarandeerd kan worden, maar bij ons is dat uiteraard geen probleem omdat we privékamers verhuren. 95% van de mensen die boeken, zijn koppels of vrienden uit dezelfde bubbel."

Radio 2

Meest gelezen