Zwemvijver in Deurne gaat niet open, ondanks groen licht van de Veiligheidsraad

De zwemvijver in het Boekenbergpark in Deurne gaat nog niet open. Dat heeft de stad Antwerpen beslist. De Nationale Veiligheidsraad besliste nochtans dat zwemmen in open water, zoals vijvers en meren, wel weer toegestaan is. Maar de Antwerpse schepen van sport Peter Wouters (N-VA) beschouwt de zwemvijver als een gewoon zwembad. “Die mogen voor 1 juli niet open”, zegt hij. 

Hoewel de Nationale Veiligheidsraad groen licht gaf om te zwemmen in vijvers en meren, mag dat nog niet in de zwemvijver van het Boekenbergpark in Deurne. “Voor ons is dat een zwembad zoals alle andere”, zegt schepen van sport Peter Wouters. “En over zwembaden is de Nationale Veiligheidsraad heel duidelijk. Die mogen niet open voor 1 juli.”

Veel zwemmers zijn niet tevreden met deze beslissing. Fervent zwemmer en ex-journaalanker Sigrid Spruyt startte zelfs twee weken geleden een petitie om te mogen zwemmen in de vijver. Zij reageert dan ook ontgoocheld op de beslissing van de stad Antwerpen. “Ik snap niet dat de schepen van sport zijn zwemmers niet aanhoort”, zegt ze. “Als hij de zwemvijver van Deurne hetzelfde vindt als een gewoon zwembad, dan is hij er zelf nog nooit geweest.”

Meest gelezen