2017 Future Publishing

300.000 accounts van Nintendo gehackt, gamingreus raadt gebruikers aan wachtwoord te veranderen

Nintendo heeft in een mededeling laten weten dat in de maand april in 300.000 accounts zijn gehackt. Hackers kregen toegang tot de zogenaamde Nintendo Network ID's (NNID), de gegevens die gamers gebruiken om in hun account in te loggen. De Japanse gamingreus raadt de gebruikers aan om hun wachtwoord te veranderen. 

Nintendo Switch, de gaming console van Nintendo is immens populair. Wereldwijd zijn er 55 miljoen stuks verkocht. De console was vooral tijdens de lockdown populair, ouders kochten het toestel om hun kinderen bezig te houden. De console was even zelfs niet meer beschikbaar, omdat de Nintendo met de productie niet kon volgen.

Populaire platformen zijn een gegeerd doelwit

Ook hackers weten dat Nintendo populair is. Zij weten dat gamers  tijdens de lockdown heel wat uren achter hun console doorbrengen en gaan ze op zoek naar manieren om privé- of bankkaartgegevens te bemachtigen. Dat gebeurde ook begin april. Althans, eind april gaf de japanse gamingreus in een communiqué toe dat derden toegang hadden tot de gegevens of Nintendo Network ID's (NNID) van 160.000 gebruikers.

Nu komen daar de gegevens bij van 140.000 gebruikers. In totaal zijn dus de gegevens van 300.000 mensen gelekt. Volgens Nintendo werd het wachtwoord van de gebruikers automatisch gereset, aan anderen vraagt het bedrijf om het wachtwoord zo snel mogelijk te veranderen.  Nintendo vraagt ook aan de gebruikers om de verificatie in twee stappen (wanneer je inlogt met een wachtwoord en sms die je op je smartphone krijgt, red.) te activeren.

De gehackte accounts zijn vooral van gamers die de Nintendo 3DS of Wii console gebruiken. Gebruikers van de Switch loggen in op een ander manier, maar hun account kan wel gelinkt worden aan een NNID.

Nintendo laat weten dat geen enkele gegevens effectief zijn gestolen. Het is ook niet duidelijk hoeveel Belgische slachtoffers deze cyberaanval heeft gemaakt.

Meest gelezen