Videospeler inladen...

"Anderhalf": de olympische droom van skatester Orapan door de coronacrisis aan diggelen geslagen

In het drieluik "Anderhalf" gaat anderhalvemeter-reporter Yassine Atari op bezoek bij jongeren die elk op hun manier door het coronavirus getroffen zijn. En van wie het leven nu opnieuw op gang komt. Vandaag: het verhaal van skatester Orapan Arwen Tongkong, die haar olympische droom voor dit jaar in rook zag opgaan. (De foto bovenaan het stuk is genomen in februari, voor de coronacrisis). 

Voor de 21-jarige Orapan uit Oostende moest 2020 een olympisch jaar worden. Orapan heeft de Thaise nationaliteit en was geselecteerd voor het Thaise olympische team. Yassine ontmoette haar vlak voor ze naar Thailand vertrok en hield al die tijd contact. Hij sprak haar kort nadat de Olympische Spelen werden afgelast. Corona slaat de olympische droom van Orapan aan diggelen. Maar ze blijft strijdbaar. Ondertussen is ze terug in Oostende waar ze nog meer gemotiveerd traint voor de Spelen van 2021. 

Bekijk hieronder de reportage: 

Videospeler inladen...

Morgen gaat Yassine op bezoek bij fitnesser Hicham Yachou, die tijdens de coronacrisis in zijn kelder trainde met emmers water en grote zakken aardappelen. En die zijn kelder ook openstelde voor jongens uit de buurt. Overmorgen is Yassine erbij als 7e-jaarsstudent Xander Van Aerde voor het eerst praktijkles heeft in de grootkeuken. Xander kan geen stage lopen en vreest daarom dat hij geen job zal vinden.

Meest gelezen