Andy, een man met een beperking, speelt voor de laatste keer muziek op straat: "Nu de quarantaine voorbij is, wilden we het houden op 50 dj-sets"

Andy De Loose (40) is een man met een beperking en heeft sinds het begin van de coronacrisis elke avond een live dj-set gespeeld. Dat deed hij om de zorgverleners en de mensen in zijn gemeente een hart onder de riem te steken. Gisterenavond speelde hij voor de laatste keer. 

Andy heeft 80 procent invaliditeit. "Hij is in niets geïnteresseerd, behalve in muziek. Toen hij hoorde dat we allemaal thuis moesten blijven, vroeg hij aan mij of hij muziek mocht maken voor de buren. Terwijl de mensen in andere straten applaudisseerden, draaide Andy elke avond een dj-set om de zorgverleners en de buurtbewoners te steunen. Gisterenavond speelde hij voor de laatste keer", vertelde zijn mama Magda De Loose in Start Je Dag op Radio 2 Antwerpen.

Op 3 juni besliste de Veiligheidsraad om heel wat versoepelingen in te voeren. De mensen mogen weer op restaurant en café gaan. En de bubbels werden uitgebreid naar 10 mensen per persoon. "Ik heb tegen Andy gezegd dat we het best op 50 dj-sets houden, nu de maatregels versoepeld zijn. Gisterenavond speelde hij zijn laatste dj-set. Hij gaat het zeker missen", vertelde Magda.

Klachten

De burgemeester kreeg in het begin een aantal klachten. "De mensen dachten dat er een feestje plaatsvond. De burgemeester is daarna komen kijken en heeft toen goedkeuring gegeven", zei Magda.

Maar het bleef niet bij klachten bij de gemeente. "Er werden online ook negatieve reacties openbaar geplaatst. Daar was Andy niet goed van. Hij heeft eventjes in de put gezeten. Maar gelukkig waren er ook veel positieve reacties. Zo zijn er mensen die, samen met hun bubbel, hun verjaardag zijn komen vieren bij de muziek van Andy", vertelde Magda aan Radio 2 Antwerpen. 

Meest gelezen