Vlaamse start B&B in Spanje: "Net geopend en we moesten alweer sluiten door corona"

Een gezin uit Gooik besliste eind 2019 om met hun hele hebben en houden naar Spanje te verhuizen en daar een bed & breakfast te openen, maar corona gooide roet in het eten. "Onze eerste klanten waren 's middags vertrokken en 's avonds kregen we het nieuws te horen dat we onze B&B moesten sluiten door het coronavirus."

Kirby Van Eeckhoudt en haar man Sven Bruyneel uit Gooik verhuisden in december 2019 naar Spanje. Ze lieten hun kinderen en hun hele leven in België achter hen en startten met hun bed and breakfast in het Spaanse dorpje Taberno, in het zuiden van Spanje. "Het was al een aantal jaar onze droom, maar we wilden eerst wachten met verhuizen tot onze kinderen achttien werden", vertelt Kirby in Start Je Dag op Radio 2 Vlaams-Brabant. "Maar toen er een tumor in mijn voet werd ontdekt, besloten we niet langer te wachten."

"We hadden juist alles rond, onze verhuurlicentie om een B&B te mogen beheren, was net in orde. Onze eerste klanten waren 's middags vertrokken en 's avonds kregen we het nieuws te horen van de lockdown en dat we onze B&B moesten sluiten. Spanje was daar heel streng in en op overtredingen stonden hoge boetes."

"Nog geen moment spijt gehad"

Tijdens de lockdown in Spanje had Kirby het geluk dat ze op een andere job kon terugvallen. "Ik werk ook als makelaar en die job kon ik van thuis uitoefenen. Zo kwam er toch geld in het laatje", vertelt Kirby. "De sluiting hebben we gebruikt om onze B&B nog mooier te maken om onze klanten na de coronacrisis nog beter te kunnen ontvangen."

Ondanks de tegenslag hebben Kirby en haar echtgenoot nog geen spijt van hun beslissing om te verhuizen. "En we hebben wel wat tegenslagen gehad! Er was de coronacrisis, daarnaast zorgde een storm voor heel wat schade aan ons huis en bovendien hebben we onze kinderen al maanden niet gezien." Kirby en haar man Sven vormen een nieuw samengesteld gezin. Bij hun verhuis beslisten de kinderen om in België te blijven. "Normaal zouden ze tijdens de paasvakantie op bezoek komen, maar dat kon door corona niet doorgaan. Nu moeten we nog even wachten tot de zomervakantie. Dan is onze B&B trouwens al helemaal volgeboekt. Vanaf 1 juli zijn we weer voltijds open!"

Meest gelezen