Directie Decathlon breekt staking in distributiecentrum Willebroek

De directie van het distributiecentrum van sportketen Decathlon in Willebroek heeft gisteren via de rechter de staking in het centrum gebroken. Vorige week werd al eens een dag gestaakt en sinds maandag was het werk opnieuw neergelegd. De werknemers vinden dat de coronamaatregelen niet voldoende nageleefd worden en ze zijn boos dat een premie werd ingetrokken. De vakbond betreurt dat de directie niet bereid is tot overleg. 

Aan de nieuwe staking bij het distributiecentrum van Decathlon in Willebroek is gisteren abrupt een einde gekomen. De directie stapte naar de kortgedingrechter om de staking te breken en haalde er de politie en de deurwaarder bij. "Dat is een heel ander signaal dan een mail die we kregen", zegt Diana Minten van de socialistische vakbond BBTK. "Daarin zei de directeur dat hij openstond voor feedback en communicatie."

Maar een echt gesprek met de werknemers en de vakbonden is er volgens Minten niet geweest. "Behalve dat hij werknemers individueel aanspoorde en hen vroeg wat hun grieven waren, is er geen vooruitgang geboekt en is deze stap dus eerder een achteruitgang."

Geen premie ondanks groot aantal online bestellingen

Er is al langer sociale onrust in het distributiecentrum. Dat staat in voor het bevoorraden van alle Belgische winkels en voor het verzenden van online bestellingen naar klanten. De laatste maanden is het daar dus enorm druk geweest, omdat de winkels dicht waren en er heel veel besteld werd via het internet. Toch werd een premie eenzijdig ingetrokken. Daarnaast zijn de werknemers ook ongerust omdat ze vinden dat het bedrijf de coronamaatregelen niet goed naleeft. 

Intussen rijden vrachtwagens wel weer uit naar de winkels. De vakbonden beraden zich over verdere stappen. 

Meest gelezen