Videospeler inladen...

Gestolen werk van Banksy ter ere van Bataclan-slachtoffers weer terecht

Een deurschilderij met een treurend meisje van de anonieme straatkunstenaar Banksy was vorig jaar gestolen in de Bataclan-concertzaal in Parijs. Nu is het werk teruggevonden op het Italiaanse platteland.

In juni 2018, bijna drie jaar na de dodelijke aanslagen in de Bataclan in Parijs, beschilderde de Britse straatkunstenaar Banksy een nooduitgang in de concertzaal met een afbeelding van een treurend meisje, als ode aan de slachtoffers. Maar begin 2019 werd de metalen deur in haar geheel ontvreemd; de dieven gebruikten daarvoor een slijpschijf.

Nu heeft de Italiaanse politie het werk teruggevonden in een boerderij in de Abruzzen, ten oosten van Rome. Het zou in goede staat zijn, volgens de Italiaanse krant La Repubblica. Italiaanse en Franse speurders werkten samen in dit onderzoek. Morgen volgt in L'Aquila een persconferentie met meer details. 

Op 13 november 2015 sloegen terroristen toe in de Bataclan, toen daar een concert van Eagles of Death Metal aan de gang was. Er vielen 89 doden. 

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen