Eindelijk thuis na 75 dagen ziekenhuis! "Papa is door het oog van de naald gekropen"

Na 75 dagen ziekenhuis is Jos Reniers uit Sint-Truiden weer thuis. Hij belandde in het ziekenhuis met corona en lag zelfs twee maanden in een coma. "Het zijn hele bange weken geweest", zegt zijn dochter Elien op Radio 2 Limburg.

Jos Reniers uit Sint-Truiden lag drie maanden in het ziekenhuis met corona. "Het zijn hele bange weken geweest", vertelt dochter Elien in "Start Je Dag". "Hij heeft twee maanden in een kunstmatige coma gelegen en kreeg ook verschillende complicaties. Het ging van buik- naar rugligging, de organen hadden het een voor een moeilijk en er waren ook veel bijkomende infecties."

Sinds vorige week woensdag is Jos weer thuis en stelt hij het beter. "Het zal wel nog een hele lange rit worden", gaat Elien verder. "Maar we zijn heel dankbaar dat we zijn waar we nu zijn. Papa is nu thuis, maar hij slaapt nog zo'n 20 uur per dag. Alles is nog heel vermoeiend voor hem, maar met de tijd zal dat natuurlijk wel beteren, of dat hopen we toch."

Papa slaapt nu nog zo'n 20 uur per dag

Dochter Elien Reniers

Zijn familie en vrienden vinden het een wonder dat Jos nog leeft en wilden zijn thuiskomst dan ook niet zomaar onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom verrasten ze hem met een autostoet van familieleden en vrienden. "Zo moest niemand persoonlijk in contact komen met papa, maar had hij wel iedereen gezien. Een goede vriend van ons heeft dat dan gefilmd en het resultaat is supermooi."

Bekijk hier hoe de familie en vrienden van Jos Reniers hem thuis verrasten:

Videospeler inladen...

Meest gelezen