Spanje legt prins Joachim boete van 10.400 euro op, Janssen Pharmaceutica test in juli al vaccin op mensen

Farmareus Janssen Pharmaceutica wil volgende maand al starten met tests met een kandidaat-coronavaccin op mensen. Volgens Spaanse media heeft prins Joachim, de zoon van prinses Astrid, een boete van 10.400 euro gekregen omdat hij vorige maand de coronamaatregelen niet naleefde. De voorbije 24 uur zijn opnieuw 132 coronabesmettingen vastgesteld in België. Volg alle updates over de coronacrisis in deze liveblog.

Wie vragen heeft over coronamaatregelen in België kan terecht op de website info-coronavirus.be of het nummer 0800-14.689. Bij Tele-Onthaal kan u terecht voor een luisterend oor op het telefoonnummer 106, of via chat op tele-onthaal.be. Jongeren kunnen terecht bij Awel op telefoonnummer 102, of via chat op awel.be.

Wie de cijfers en de dalende trends in detail wil bekijken: klik hier. Hieronder vind  je de meest recente nieuwsupdates.

Nieuwe berichten kunnen niet opgehaald worden, probeer het later opnieuw.

Liveblog

Tests met kandidaat-coronavirus op mensen van Janssen Pharmaceutica kunnen in juli al starten

Janssen Pharmaceutica wil in de tweede helft van juli een kandidaat-vaccin tegen het coronavirus op mensen beginnen te testen. Dat meldt de farmareus. Die tests zouden normaal pas in september beginnen, maar omdat het onderzoek vlot verloopt, kan dat al eerder. Sommige van die tests zullen in België plaatsvinden.

Lees meer in dit artikel:

Prins Joachim krijgt boete van 10.400 euro omdat hij coronaregels in Spanje niet naleefde, zeggen Spaanse media

Prins Joachim (28), zoon van prinses Astrid en aartshertog Lorenz, heeft van de Spaanse autoriteiten een flinke boete gekregen, na zijn uitstap naar Cordoba eind mei. Dat melden verschillende Spaanse media. Hij krijgt de boete niet omdat hij op een feestje aanwezig was, maar omdat hij bij aankomst in Madrid daar niet voor 14 dagen in quarantaine is gegaan zoals de maatregelen daar voorschreven. Als de prins meteen betaalt, hoeft hij maar de helft van die 10.400 euro op te hoesten.

Lees meer in dit artikel:

Toeslag kinderbijslag kan worden aangevraagd vanaf 15 juni

Het Vlaams Parlement heeft het decreet goedgekeurd dat de toeslag op de kinderbijslag invoert voor wie te lijden heeft onder de coronacrisis. De toeslag kan worden aangevraagd van 15 juni tot 31 oktober.

Maandag kondigde de Vlaamse regering aan binnen het Groeipakket of kinderbijslag een Covid-19-toeslag in te voeren voor gezinnen met een inkomen onder de grens van 2.213,30 euro per maand die door de coronacrisis hun inkomen zagen dalen. Gezinnen die één maand inkomensdaling kunnen aantonen, zullen een eenmalige toeslag van 120 euro per kind krijgen. Die toeslag wordt uitbetaald in drie maandelijkse schijven. De tegemoetkoming geldt voor werknemers, maar ook voor zelfstandigen.

Fed verwacht dat Amerikaanse economie met 6,5 procent zal krimpen

Het bruto binnenlands product (bbp) van de Verenigde Staten zal dit jaar wegens de coronacrisis met 6,5 procent dalen. Dat blijkt uit nieuwe vooruitzichten van de Federal Reserve. De Amerikaanse koepel van centrale banken schat dat de werkloosheidsgraad dit jaar zal uitkomen op 9,3 procent en volgend jaar op 6,5 procent.

Ondertussen houdt de Fed de al lage rente ongewijzigd, waarop analisten ook hadden gerekend. Het belangrijkste rentetarief blijft daardoor tussen de 0 en 0,25 procent liggen. De koepel verwacht dat niveau te zullen blijven behouden tot de economie zich heeft hersteld.

Algemene Vergadering VN voor het eerst virtueel

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties zal in september voor het eerst in de geschiedenis virtueel plaatsvinden door het coronavirus. Dat heeft de voorzitter van de vergadering, die van 22 tot en met 29 september op de agenda staat, gezegd.

Deelnemende landen moeten de opgenomen toespraak van maximaal 15 minuten van hun president, premier of andere vertegenwoordiger onder embargo zeker vijf dagen van tevoren inleveren. Op de dagen van de vergadering wordt die dan in de VN-zaal uitgezonden of indien nodig voorgelezen.

Van het betreffende land mag een diplomaat in de zaal aanwezig zijn. De deelnemers aan de vergadering kunnen de voordrachten via een videoverbinding volgen.

VN-hoofd António Guterres zei vorige maand al dat het onwaarschijnlijk was dat de wereldleiders elkaar in september zouden kunnen ontmoeten. De Algemene Vergadering is sinds de Tweede Wereldoorlog nog geen enkele keer afgelast, wel twee keer uitgesteld.

Studenten PXL en Hasselt blokken nu ook online samen

Na online lessen zijn heel wat studenten nu online examens aan het afleggen. Maar het is vooral het sociale contact dat het grote gemis is in deze coronatijden. Daarom wordt er nu ook samen geblokt aan de PXL in Hasselt via webcam of online platform.

Lees meer in dit artikel:

Mediahuis schrapt bijna zeventig jobs in Nederland

Mediahuis Nederland, een Nederlandse dochteronderneming van de gelijknamige Belgische mediagroep, is van plan om zowat zeventig banen te schrappen op zijn advertentie-afdeling. De stap is ingegeven door de coronacrisis, zo heeft de directie van de onderneming gezegd in De Telegraaf, een van de merken van Mediahuis Nederland.

"Journalistiek en met de abonnementen gaat het goed, maar op de advertentiemarkt zien we dat veel klanten hun marketingbudgetten hebben teruggedraaid, zoals reisorganisaties die grote klanten van ons zijn", legt financieel directeur Koos Boot uit. "We hebben van eerdere crises geleerd dat een deel van de advertentieomzet die wegvalt, later ook niet meer terugkeert."

Op de advertentieafdeling van Mediahuis Nederland werken ongeveer 160 mensen. De onderneming, die onder meer ook het Noordhollands Dagblad uitgeeft, telt in totaal ruim duizend medewerkers. De ontslagen zouden niet alleen vallen onder verkopers van advertenties, maar ook bij medewerkers die betrokken zijn bij de plaatsing ervan.

Op andere afdelingen wordt niet ingegrepen. "We zijn nog steeds winstgevend", benadrukt Boot in de krant. "Maar we kunnen onze ogen niet sluiten voor de omstandigheden op de advertentiemarkt. Die gaat achteruit door corona en de economische ontwikkelingen en er is veel concurrentie van Amerikaanse techbedrijven als Google en Facebook."

De interesse om dieren uit het asiel te adopteren is groot (maar dat is niet altijd goed nieuws)

Heel wat dierenasielen in ons land kregen de afgelopen weken opvallend veel aanvragen van mensen die een huisdier willen adopteren. Dat lijkt misschien goed nieuws, maar de asielen waarschuwen dat het vaak om onbezonnen beslissingen gaat Met de lockdown brachten mensen meer tijd thuis door. En een hond of kat in de buurt hebben, leek dan een goed idee. Maar vaak denken ze niet na over de langere termijn. "Het Journaal" ging kijken in Waregem:

Video player inladen...

Bezoek is meer dan welkom in woonzorgcentrum 't Zand

Vanaf vandaag is weer meer bezoek toegelaten in de woonzorgcentra. Hoe dat precies in zijn werk gaat, hangt af van centrum per centrum. Bij woonzorgcentrum 't Zand van het Antwerpse Zorgbedrijf is bezoek weer op de kamer toegelaten, tot grote tevredenheid van de bewoners en hun bezoekers.

Lees meer in dit artikel:

Wouter Beke (CD&V): "Volop bezig met voorbereiding op tweede golf"

Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke zegt dat hij volop bezig is met voorbereiding op een eventuele tweede golf van besmettingen met het coronavirus. "We moeten er alles aan doen dat er niet opnieuw een collectieve lockdown komt waarbij het hele land plat gaat en de mensen weer in hun kot worden geduwd", zegt Beke in "Het Journaal".

Tegen 1 juli wil hij op lokaal vlak in heel Vlaanderen eerstelijnszorg met mobiele ploegen uitrollen. "Als er een uitbraak is in een kinderdagverblijf, een woonzorgcentrum of in een wijk kan er dan heel doelgericht worden ingegrepen", aldus Beke.

Volgens hem is er nu ook een voorraad beschermingskledij waarmee we en aantal weken verder kunnen. Op het vlak van contactopsporing roept de minister mensen op om eerlijke antwoorden te geven. "Men loopt geen risico, het is om te kijken waar er nieuwe haarden van besmetting zijn."

Beke heeft ook al 20 miljoen uitgetrokken om 340 bijkomende mensen voor de zorg aan te werven. Dat is niet genoeg, weet hij, want er zijn nu alleen al 1.000 vacatures in de sector. Beke doet een oproep voor wie aan het begin van zijn hogere studies staat. "Doe iets in de zorg! We hebben u absoluut nodig!" 

Video player inladen...

Wanneer mogen we een coronavaccin verwachten? "Succes is niet zeker, maar eerste helft volgend jaar"

De kans is reëel dat in de eerste helft van 2021 een vaccin tegen het coronavirus voorhanden zal zijn. Dat zegt Johan Van Hoof, het hoofd van de afdeling vaccins van farmareus Janssen Pharmaceutica, in "Het Journaal" naar aanleiding van het nieuws dat zijn bedrijf volgende maand al met tests op mensen kan starten.

"In januari zijn we met 12 kandidaat-vaccins gestart", zegt hij. "Door de snelle voortgang en de uitstekende resultaten bij dieren, hebben we sneller dan verwacht een finaal kandidaat-vaccin kunnen kiezen." Daarnaast verwijst hij naar de goeie interactie met wetgevers en autoriteiten.

"In totaal verwachten we een duizendtal mensen te recruteren voor de tests. Daarbij willen we nagaan of het vaccin veilig is, maar vooral of het de juiste immuunrespons opwekt die in lijn ligt met de verwachtingen."

"Het blijft een ontwikkelingsprogramma, daarom kan je het nooit met zekerheid over succes hebben. Maar op basis van ons succes met dieren waar de respons in lijn met de verwachtingen ligt, verwachten we in de eerste helft van volgend jaar een werkzaam vaccin te hebben."

Video player inladen...

70 hotelovernachtingen voor personeel van Sint-Trudo ziekenhuis in Sint-Truiden

Het personeel van het Sint-Trudo ziekenhuis in Sint-Truiden krijgt 70 hotelovernachtingen cadeau in Hotel Astoria in De Haan. Het hotel was onder de indruk hoe zwaar het ziekenhuis getroffen werd door de coronacrisis, waardoor ze een sponsoractie hebben opgezet. Bedrijven, ondernemers en particulieren konden hotelovernachtingen aankopen, en dat bleek een succes.

Lees meer in dit artikel:

Catalaanse overheid gaat bonussen uitdelen aan medisch personeel

De regering van de Spaanse autonome regio Catalonië zet 140 miljoen euro opzij voor bonussen aan het verplegend personeel. Dat moet een extraatje worden voor de mensen die tijdens de corona-epidemie zwaar onder druk zijn komen te staan. Artsen en verpleegkundigen krijgen een bonus van tussen de 350 en de 1.350 euro, al naargelang hun rol tijdens de crisis en het risico dat ze liepen. Verzorgers in woonzorgcentra krijgen 900 euro extra. 

Catalonië was na Madrid de zwaarst getroffen regio in Spanje met meer dan 5.700 doden. Het medisch personeel klaagde over erg lange werkuren en gevaarlijke omstandigheden waarin ze soms moesten zonder adequate bescherming. Catalonië wil ook 40 miljoen euro extra inschrijven in de begrotingen voor 2021 en 2020 om de zorgsector structureel te versterken. 

Spanje heeft een vrij goede gezondheidszorg, maar na de financiële crisis van 2008 en de daarop volgende eurocrisis is er in de sector zwaar bespaard. In Spanje is gezondheid een bevoegdheid van de regionale overheden.

Vlaams meerderheid wil onder meer met publieke investeringen economie relanceren

In het Vlaams Parlement is een resolutie goedgekeurd met aanbevelingen van meerderheidspartijen N-VA, CD&V en Open VLD om de economie opnieuw te laten aanzwengelen na de coronacrisis. Een van de pijlers van het voorgestelde relancebeleid zijn meer publieke investeringen. “We willen investeren, als overheid met een ambitieuze investeringsagenda, maar we willen vooral ook privaat kapitaal activeren en private investeringen uitlokken”, zegt initiatiefnemer Robrecht Bothuyne (CD&V). 

 “Daarnaast willen we ook de crisis op de arbeidsmarkt snel en efficiënt aanpakken, maar vooral ook geen talent overboord laten gaan en integendeel met veel meer vorming en opleiding talent ontwikkelen. We zetten in op hernieuwde economische groei, maar dan wel in de juiste richting, met een beleid dat tegelijk de economische èn de klimaatcrisis aanpakt."

"Noi Denunceremo": Familieleden van coronaslachtoffers in Italië dienen klacht in

Meer dan 50 familieleden van Italianen die omkwamen tijdens de coronapandemie dienden vandaag een klacht in bij het gerecht in Bergamo. Ze zijn ervan overtuigd dat hun geliefden stierven door nalatigheid en onbekwaamheid. Ook in Frankrijk zijn al tientallen klachten ingediend.

Lees meer in dit artikel:

Veel meer vrouwen dan mannen zijn gediagnosticeerd met corona. Maar in het aantal overlijdens is er geen verschil tussen mannen en vrouwen. Bij de mannen is er dus relatief meer sterfte geweest.
Professor Luc Vakaet (UZ Gent) in "De wereld vandaag" op Radio 1

De oversterftepiek komt prachtig overeen met de dodencijfers die Sciensano bekendgemaakt heeft.

Volgens professor Luc Vakaet (UZ Gent) heeft Sciensano er goed aan gedaan om ook de vermoedelijke coronadoden mee te tellen. (In "De wereld vandaag" op Radio 1)

Hoogste sterftecijfer in Moskou in 10 jaar tijd

In Moskou zijn in mei 2020 15.713 mensen overleden, van wie 5.260 aan COVID-19. Het is het hoogste sterftecijfer in de Russische hoofdstad in tien jaar tijd en een stijging met 57 procent ten opzichte van vorig jaar. De Russische volksgezondheid meldde woensdag dat bij 2.757 overlijdens COVID-19 de directe oorzaak was, 2.503 anderen waren met het virus besmet, maar kenden ook andere gezondheidsproblemen. Dat er in een maand tijd zoveel mensen overleden in Moskou was geleden van de zomer van 2010. Toen kreunde de stad onder een historische hittegolf en droeg ook de rook van naburige veen- en bosbranden bij aan een piek in het sterftecijfer.

Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved

Gegevensbeschermingsautoriteit onderzoekt gevolgen voor privacy van slimme kustcamera's

De Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA) heeft vragen bij het netwerk van slimme camera's dat aan de Belgische kust zal worden geïnstalleerd. "Op het eerste gezicht lijkt dit project ons een verhoogd risico voor individuen met zich mee te brengen. Het is daarom onze plicht om dit initiatief nader te bekijken", klinkt het in een mededeling.

De GBA zal contact opnemen met de betrokken partijen zodat ze een beter zicht krijgt op dit project en de mogelijke gevolgen voor de privacy. De GBA wil meer bepaald weten wie de verantwoordelijke voor deze gegevensverwerking is, of de gefilmde personen identificeerbaar zijn en of er een effectbeoordeling is uitgevoerd.

"Zo goed als alle trouwfeesten in de zomermaanden geannuleerd"

Sinds de regering een week geleden de laatste versoepeling van de maatregelen aankondigde, zijn zo goed als alle trouwfeesten in juli en augustus geannuleerd. Dat zegt Cynthia De Clercq, woordvoerder van de federatie van huwelijksleveranciers HL België. De sector vreest voor faillissementen.

Vorige week besliste de Veiligheidsraad dat vanaf 1 juli feesten met catering mogen doorgaan met maximum 50 mensen. op 1 juli worden dat er mogelijk 100, maar dansfeesten zullen voor begin september niet zijn toegelaten. Sinds dat bekend is, hebben de koppels die dat nog niet hadden gedaan, hun huwelijk in de zomermaanden bijna allemaal geannuleerd, zegt HL België. Waar vorige week nog zowat 20 procent van de geplande huwelijken doorging, zijn dat er nu nog een kleine 5 procent.

2020 was een magische datum, veel koppels hebben op die cijfercombinatie gewacht. We kunnen dit nooit meer inhalen

Cynthia De Clercq, woordvoerder van de federatie van huwelijksleveranciers HL België


"Koppels willen geen trouwfeest met minder dan 100 mensen en zonder dansfeest. Een heel klein percentage gaat door, maar dat zijn koppels die echt moeten trouwen", zegt de Clercq. "2020 was een magische datum, veel koppels hebben op die cijfercombinatie gewacht. We kunnen dit nooit meer inhalen. Sinds enkele dagen is het voor ons duidelijk dat we een van de zwaarst getroffen sectoren zijn. Zeker omdat we geen hinderpremie krijgen. Heel wat mensen teren momenteel op hun spaargeld. We verwachten veel faillissementen."

De sector moest niet 'verplicht' sluiten en kan daardoor dus geen aanspraak maken op een hinderpremie. Sinds april heeft de sectorfederatie "herhaaldelijk" gevraagd om rond de tafel te zitten voor oplossingen voor de betrokken bedrijven.

Oostenrijk laat reizen van en naar 31 Europese landen toe vanaf 16 juni

Oostenrijk zal de reisbeperkingen voor 31 landen in Europa vanaf dinsdag opheffen, hoewel er restricties blijven voor Groot-Brittannië, Zweden, Spanje en Portugal, zo heeft de Oostenrijkse minister van Buitenlandse Zaken, Alexander Schallenberg, aangekondigd.

Een quarantaine en virustests worden geschrapt voor reizigers uit de meeste Europese landen, waaronder Italië, Kroatië en Griekenland, de populairste zomerbestemmingen voor Oostenrijkse toeristen. Wel blijft het reisadvies negatief voor Lombardije, de regio die in Italië het hardst getroffen werd door de coronapandemie.

Nu de trend van de besmettingen in de meeste Europese landen daalt, is het niet langer nodig in Oostenrijk te blijven in de zomer, zei minister van Gezondheid Rudolf Anschober. "Belangrijk is dat op een verantwoordelijke manier gereisd wordt", aldus de minister, die de reizigers opriep de regels inzake hygiëne en het houden van afstand na te leven.

Grote vakantiewoningen in Vlaanderen willen perspectief voor heropening

Na de versoepeling van de maatregelen door de coronacrisis vallen de grotere vakantiewoningen voor meer dan 10 personen nog altijd uit de boot. Ondanks een heropstart van alle toeristische logies en activiteiten, kunnen deze vakantiewoningen nog geen toeristen ontvangen. Dat melden Logeren in Vlaanderen vzw en de provinciale toeristische organisaties. Ze willen overleg met Vlaams minister voor Toerisme Zuhal Demir.

Er zijn meer dan 400 vakantiewoningen voor meer dan 10 personen in Vlaanderen. "Die zijn erg gegeerd bij vrienden- en familiegroepen", zegt Wim Verscuren van Logeren in Vlaanderen. "Ondanks een aangekondigde globale opstart van alle toeristische logies en activiteiten op 8 juni, kunnen deze vakantiewoningen niet starten doordat er maximum 10 personen tegelijk mogen samenkomen. Nog erger is dat hen ook helemaal geen perspectief wordt geboden."

Nochtans kunnen deze grotere vakantiewoningen volgens Verscuren een zeer veilig verblijf aanbieden. "Het zijn afgesloten gebouwen in een groene en landelijke omgeving waar social distancing perfect kan georganiseerd worden, naast handhygiëne en verluchting. Het contact tussen uitbater en de klanten kan tot een minimum beperkt worden", benadrukt Verscuren.

De groepen die hier op vakantie komen zijn familie- en vriendengroepen die vaak tot elkaars bubbel of wekelijks wisselende bubbels behoren. Bovendien zijn de leden van een groep vaak goed op elkaar ingespeeld en hebben ze een groot wederzijds respect voor elkaars veiligheid. Ten slotte zijn ze indien er zich toch een probleem zou voordoen gemakkelijk te identificeren en bijgevolg dus ook traceerbaar.

Deze vakantiewoningen beschikken voorts over voldoende sanitaire ruimtes, vaak geïntegreerd per slaapkamer, zodat er zich hier geen probleem qua besmettingen kan voordoen. Het gros van de activiteiten gebeurt overigens buiten, op de terrassen en in de tuinen of in de ruime omgeving dankzij het ruime fiets- en wandelaanbod in de Vlaamse toeristische regio's.

Europese Commissie wil dat onlineplatforms maandelijks rapporteren over strijd tegen desinformatie over coronavirus

De Europese Commissie wil dat onlineplatforms als Facebook en Twitter maandelijks verslag gaan uitbrengen van de maatregelen die ze nemen om "de vloedgolf" aan desinformatie over het coronavirus te bestrijden. "In tijden van het coronavirus kan desinformatie mensenlevens kosten", zei vicevoorzitter en hoge vertegenwoordiger van het buitenlands beleid Josep Borrell.

De Commissie wil dat platforms maandelijks een rapport insturen met gedetailleerde gegevens over de acties die ze ondernemen om gezaghebbende inhoud te bevorderen en desinformatie in te perken. Ze moeten ook nauwer samenwerken met factcheckers en onderzoekers. "De platforms hebben al positieve stappen gezet, maar ze moeten hun inspanningen nog opvoeren", zei vicevoorzitter Vera Jourova. De Commissie waarschuwt in de mededeling voor de gezondheidsrisico's van foutieve claims over het virus.

Daarnaast is er ook een politieke inzet. De Commissie stelt onder meer vast dat buitenlandse actoren en landen als Rusland en China "doelgerichte beïnvloedings- en desinformatiecampagnes" uitvoeren in de EU. "In de wereld van vandaag speelt technologie een grote rol: er wordt niet meer met zwaarden, maar met woorden gestreden, en zowel statelijke als niet-statelijke actoren maken gretig gebruik van doelgerichte beïnvloedings- en desinformatiecampagnes", stelde Borrell vast.

(c) Copyright 2018, dpa (www.dpa.de). Alle Rechte vorbehalten

Herstel na COVID-19 kan lang duren

Als patiënten met COVID-19 (de ziekte veroorzaakt door het nieuwe coronavirus) het ziekenhuis mogen verlaten, kan het nog erg lang duren voor ze volledig hersteld zijn. In het UZ Brussel worden 700 coronapatiënten nauwgezet opgevolgd, tot maanden na hun ziekte. Artsen zien niet alleen afwijkingen op de longen, maar ook problemen met het hart, vooral bij mensen die zwaar en lang ziek geweest zijn.

Bekijk de reportage uit "Het Journaal": 

Video player inladen...

Collectief van Belgische Marokkanen vraagt verdubbeling aantal repatriëringsvluchten

Een collectief van Belgische Marokkanen die momenteel vastzitten in Marokko vanwege de door het coronavirus gesloten grenzen vraagt dat minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin (MR) het aantal repatriëringvluchten optrekt van twee naar vier per week.

Met twee vluchten per week kunnen wekelijks zowat 400 mensen teruggebracht worden, zegt het collectief. Marokko heeft intussen de noodtoestand verlengd tot 10 juli en zal dat wellicht nog eens doen tot 8 augustus. Het luchtruim blijft daarom wellicht nog lange tijd dicht.

Het collectief zegt zowat 6.000 leden te tellen en klaagt een gebrekkige coördinatie aan tussen de Belgische ambassade in Rabat en TUI Fly, de maatschappij die de repatriëringsvluchten uitvoert. "Er zijn zeer zieke en oude mensen die niet worden gerepatrieerd, terwijl andere gezonden mensen wel worden teruggehaald."

Volgens het collectief worden er mensen teruggebracht zonder dat ze een brief of telefoontje van de ambassade kregen, terwijl anderen een brief krijgen voor een terugvlucht in juni, terwijl ze begin mei al werden teruggebracht.

Margot Cloet (Zorgnet-Icuro): "De komende dagen zullen al onze woonzorgcentra bezoek toelaten"

Alle woonzorgcentra die onder de koepel Zorgnet-Icuro vallen (een derde van het totale aantal van zowat 800 in Vlaanderen), zullen de komende dagen bezoek toelaten. Dat zegt Margot Cloet, topvrouw van de koepel, in "Het Journaal". Maar elk woonzorgcentrum zal dat op een eigen tempo invoeren, voegt ze eraan toe. "Ik denk niet dat het bezoek gevaarlijk zal zijn."

Bekijk hieronder het gesprek in "Het Journaal":

Video player inladen...

Meest gelezen