Radio 2

Ooievaarsnest vat vuur in Kapelle-op-den-Bos, vogels en hun jongen zijn gered

In Kapelle-op-den-Bos heeft een merkwaardige brand plaatsgevonden. Een nest met ooievaars boven op een verlichtingspaal begon plots te roken. Een medewerker van Fluvius die in de buurt woont, kon de stroom van de paal uitschakelen, zodat de brandweer het nest kon blussen. De ooievaars en hun jongen bleven ongedeerd.

In de straat waar de brand zich voordeed, is de energiemaatschappij Fluvius de oude straatverlichting aan het vervangen door ledverlichting. Fluvius heeft beslist om de oude verlichtingspaal te laten staan en een nieuwe paal ernaast te plaatsen. Zo kunnen de ooievaars rustig in het nest blijven. 

Toekomst

De ooievaars komen al zes jaar op dezelfde oude verlichtingspaal hun nest maken.  Fluvius bekijkt nu wat er in de toekomst met de oude paal zal gebeuren. Als de ooievaars ook volgend jaar terugkeren, dan is de kans groot dat de paal blijft staan. "Zo'n ooievaarsnest op een openbare verlichtingspaal is echt wel uitzonderlijk", zegt een medewerker van Fluvius.

Meest gelezen