Prins Joachim krijgt boete van 10.400 euro omdat hij coronaregels in Spanje niet naleefde

Prins Joachim (28), de zoon van prinses Astrid en prins Lorenz, heeft van de Spaanse autoriteiten een flinke boete gekregen na zijn uitstap naar Cordoba eind mei. Dat melden verschillende Spaanse media. Hij krijgt de boete niet omdat hij op een feestje aanwezig was, maar omdat hij bij aankomst in Madrid daar niet voor 14 dagen in quarantaine is gegaan zoals de maatregelen daar voorschreven. Als de prins meteen betaalt, hoeft hij maar de helft van die 10.400 euro op te hoesten.

Eind mei was de prins naar Spanje gereisd voor wat hij in een persmededeling omschreef als "bedrijfsactiviteiten". Daarom mocht hij via Madrid het land binnen. Bij aankomst daar reisde hij meteen door naar Cordoba terwijl hij dus eigenijk 14 dagen in quarantaine moest in Madrid.

Later bleek volgens de Spaanse krant El Confidencial dat Joachim een feestje zou hebben bijgewoond in een privéwoning in Cordoba, waar 27 mensen aanwezig zouden zijn geweest, meer dus dan de 15 mensen die toen toegelaten waren. Later werd dan weer duidelijk dat het om 2 feestjes ging met in totaal 27 contacten voor de prins.

Toen de prins weer thuiskwam, bleek hij besmet met het coronavirus na een positieve test.

De prins excuseerde zich een week later. Hij liet via het Spaanse persbureau EFE weten dat hij spijt had dat hij de coronamaatregelen niet had gerespecteerd.

Nu heeft de prins dus een boete van 10.400 euro gekregen voor het niet respecteren van 14 dagen quarantaine bij aankomst in Madrid. Dat melden verschillende Spaanse media. De prins kan nog tegen die boete in beroep gaan, maar als hij meteen akkoord gaat, moet hij maar de helft betalen.

Meest gelezen