Sint-Andriesziekenhuis in Tielt is coronavrij: "Laatste COVID-19-patiënt mocht gisteren naar huis"

Het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt is coronavrij. De laatste COVID-19-patiënt mocht gisteren naar huis. In totaal genazen in het ziekenhuis 103 patiënten van het coronavirus. 15 personen overleefden het niet.

In het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt verbleven er in totaal 103 coronapatienten. Longarts Valerie Vandamme is blij dat ze van alle beschermingspakken en plastic maskers af zijn. "Het was een strijd om continu in zo'n pak te werken", zegt ze. "We hebben veel gezweet, ook omdat we intensievere dagen hadden dan anders. Nu kunnen we iets meer ademhalen, maar we moeten wel alert blijven. Hopelijk blijft ons ziekenhuis nu vrij van corona."

Andere West-Vlaamse ziekenhuizen

De andere West-Vlaamse ziekenhuizen zijn nog niet vrij van corona, maar ook daar begint het aantal patiënten sterk te verminderen. In het AZ Damiaan in Oostende liggen er nog 3 COVID-19-patiënten, in het Jan Ypermanziekenhuis 8 en het AZ Delta in Roeselare 16.

Meest gelezen