Julia Roberts heeft 8,8 miljoen volgers op Instagram.

Bekende Amerikaanse blanke vrouwen staan vandaag hun Instagramaccount af aan zwarte vrouwen

Prominente Amerikaanse namen, zoals acteurs Julia Roberts en Gwyneth Paltrow en senator Elizabeth Warren, staan vandaag hun Instagram-account af aan zwarte vrouwen, journalisten en activisten. Op deze manier krijgen de vrouwen één dag een groter podium om hun stem te laten horen, meldt het tijdschrift Vanity Fair.

Het initiatief heeft als hashtag #ShareTheMicNow gekregen. De campagne is een idee van mediakantoor Endeavor en een aantal gerenommeerde zwarte schrijvers en modeontwerpers. Het idee kwam voort uit de massale Black Lives Matters-protesten van de afgelopen twee weken, volgend op de dood van George Floyd.

Julia Roberts, Gwyneth Paltrow en Elizabeth Warren hebben op sociale media miljoenen volgers. Roberts ("Pretty woman", "Erin Brockovich") geeft haar account aan mode-experte Kahlana Barfield Brown, Paltrow ("Shakespeare in love", "Iron man") aan Mama Glow-oprichtster Latham Thomas en Warren aan Planned Parenthood-voorzitster Alexis McGill Johnson.    

"Als zwarte vrouwen gebruiken we platformen om verhalen te vertellen, maar vaak voelt het alsof we enkel door onze eigen gemeenschap gehoord worden", vertelt Brown op Instagram. "Een mooi gezelschap aan zwarte vrouwen zal spreken op de Instagramaccounts van blanke vrouwen. (...) Bedoeling is zwarte vrouwen en hun belangrijke werk in de schijnwerpers te zetten om tot de verandering te komen die de wereld nu nodig heeft." 

Meest gelezen