Burgemeester van Diest krijgt troostmand voor mannen met een onvervulde kinderwens

In Diest heeft de vzw Kinderwens een troostmand voorgesteld voor mannen met een onvervulde kinderwens. Want het verdriet van mannen die geen kinderen hebben maar er wel willen, wordt onderschat, vindt Kinderwens. De eerste troostmand werd overhandigd aan de burgemeester van Diest, Christophe De Graef die zich herkent in de verhalen van wensvaders. 

"Bij een onvervulde kinderwens, gaat de aandacht meestal naar de vrouw en minder naar het verdriet van de mannen", zegt Shanti Van Genechten van de vzw Kinderwens uit Diest. "En daarom lanceren we een troostmand voor vaders die heel graag kinderen hadden gewild, maar die door omstandigheden nooit vader zijn geworden. We noemen ze wensvaders. Nu zondag is het vaderdag, en dan zal het verdriet voor die wensvaders opnieuw boven komen. In de mand zit een kersenpitkussen, thee, een kaartspel om het taboe rond wensvaders bespreekbaar te maken, en ook een boek over de kinderwens dat ik geschreven heb samen met professor Godderis." 

Ik heb als burgemeester de mooiste job, maar kinderen blijft het grootste gemis

Burgemeester Christophe De Graef

De eerste troostmand is overhandigd aan de burgemeester van Diest, Christophe De Graef die ook een wensvader is. "In het begin van mijn carrière was ik iets minder bezig met kinderen. Daarna ben ik wel acht jaar pluspapa geweest van twee kinderen, maar als die relatie ophoudt ben je ook de kinderen kwijt. En dan ben je plots 49 en dan stel je vast: "het is me niet gelukt tot op vandaag", en dat doet toch wel pijn. Ik heb de mooiste job die je kan hebben, maar kinderen is toch het grootste gemis. Ook als ik klassen ontvang op het stadhuis, dan raakt me dat omdat ik weet dat ik bepaalde dingen niet kan meegeven aan mijn eigen kinderen." 

Vaderdag

De burgemeester vindt de troostmand een goed idee. "Op vaderdag word je opnieuw herinnerd aan het feit dat je geen kinderen hebt. Er zijn mensen zoals ik die door omstandigheden niet aan kinderen toegekomen zijn. Maar ook voor mensen die een kind verloren zijn of die geen kinderen kunnen krijgen, is zo een troostkoffer een mooi geschenk." 

Meest gelezen