INBO

Veulen in Hasselt werd niet aangevallen door wolf

Het veulen dat begin mei dood werd teruggevonden in een weide in Rapertingen (Hasselt) is niet gedood door een wolf. Dat blijkt uit het onderzoek van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). Het veulen werd doodgeboren en nadien aangevreten door een vos en vogels.

We hebben geen enkel spoor van een wolf teruggevonden, vertelt onderzoeker Joachim Mergeay van het INBO. "Er werden ook geen DNA-sporen van een wolf gevonden. Wat we wel hebben gezien is dat de vacht van het veulen niet was schoongelikt. En dat is typisch voor een veulen dat doodgeboren is."

De natuur heeft daarna haar werk gedaan. "Zo'n dood veulen en een moederkoek, dat trekt aaseters aan. We zagen in de weide op verschillende plaatsen ook uitwerpselen van een vos. Aan het kadaver was ook gepikt, waarschijnlijk door kraaien."

Dat het veulen was aangevallen door een wolf was erg onwaarschijnlijk, want tot nu werden er nog geen sporen van een wolf gevonden in de buurt van Hasselt. En wolven vallen maar heel zelden veulens aan. 

Meest gelezen