Zanger-acteur Patrick Onzia start eigen ijssalon: "Mijn gsm is al wel in de melk gevallen, maar voor de rest draait het (ijs) goed"

Door de coronacrisis hebben onze podiumkunstenaars al een hele tijd geen werk meer. Dat is niet anders voor zanger-acteur Patrick Onzia. Die bleef niet bij de pakken zitten en haalde zijn koksdiploma van onder het stof en begon in zijn eigen huis in Westmalle een ijssalon. Onzia Ijs heet het en Patrick maakt alle 18 verschillende smaken zelf.

We krijgen in de middaguitzending bij Radio 2 Antwerpen een enthousiaste Patrick Onzia aan de lijn. Door de coronacrisis moest hij noodgedwongen afscheid nemen van het podium en kwam hij al gauw terecht bij een andere passie van hem: zelf ijs draaien.
"Ik ben geen stilzitter en zo heb ik mijn diploma van kok weer opgevist. Mijn passie was toen zelf ijs maken en dus ben ik ons huis in Westmalle gaan herinrichten. Wij wonen tamelijk groot zodat het schoonheidsinstituut van mijn vrouw naar een andere kant verplaatst is en ik op de vrijgekomen plaats mijn ijssalon kon maken."

Grappig "accidentje" bij de start

Met een lach in zijn stem vertelt Patrick dat hij zo zenuwachtig was toen hij voor het eerst weer ijs ging draaien dat bij het bukken zijn gsm uit het borstzakje van zijn hemd viel en zo in de melk terechtkwam. "Achteraf bekeken vind ik het wel een leuk en onvergetelijk begin", grapt hij nog.

Van de zenuwen te diep in de pot roeren zodat je gsm in de melk en de room terechtkomt, kan gebeuren, he :-)

Op de vraag of Patrick de deuren van zijn ijssalon weer sluit als de coronacrisis achter de rug antwoordt hij meteen dat hij eigenlijk niet zonder het podium kan, maar dat hij - nu hij zoveel geïnvesteerd heeft - in de toekomst graag beide jobs wil combineren. Hij heeft nu al plannen om zelfs in de kerstperiode open te doen en zogenoemde thema ijsjes te verkopen. "De Sint heeft ook al een uitnodiging gekregen om langs te komen voor een ijsje", verklapt hij nog.

Je vindt Onzia IJs aan de Hallebaan in Westmalle, open op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag.

Meest gelezen