BELGA

26 kinderen van basisschool in Brugge in quarantaine nadat medeleerling positief heeft getest

In Brugge moeten 26 kinderen van het eerste leerjaar van het Sint-Lodewijkscollege in quarantaine. Dat komt omdat een zieke klasgenoot positief op het coronavirus heeft getest. De hele klas van alles samen 27 leerlingen en de leerkracht moeten nu verplicht 14 dagen thuisblijven. 

In basisschool Sint-Lodewijkscollege in de Gerard Davidstraat in Christus-Koning, bij Brugge, zitten sinds vandaag zo’n 26 leerlingen minder. Een jongetje uit het eerste leerjaar geraakte er besmet met het coronavirus en dat heeft gevolgen voor alle kinderen die in de “contactbubbel” van het kind zaten.

“We moesten twee dagen terugkeren in de tijd en nagaan wie allemaal met het jongetje in kwestie in contact kwam”, zegt directeur Kris Koelman. “Dat waren in totaal zo’n 26 andere kinderen. Dus we hebben hun ouders verwittigd.” 

De leerlingen in kwestie moeten nu allemaal verplicht 14 dagen in quarantaine. Ook de leerkracht die lesgaf aan de jongen zal een tijd thuis moeten blijven.

Ouders hebben goed gereageerd

Het jongetje dat besmet is met het virus stelt het goed. De directie van het Sint-Lodewijkscollege is ook blij dat de ouders snel gereageerd hebben. "Van zodra de jongen symptomen had, hebben ze hem thuis gehouden. Ze hebben ons ook meteen verwittigd van zodra ze de resultaten hadden. We hebben snel kunnen ingrijpen op die manier en daar zijn we de ouders bijzonder dankbaar voor."

Meest gelezen