"Anderhalf": fitnesser Hicham trainde tijdens de coronacrisis met zakken aardappelen 

In het drieluik "Anderhalf" gaat anderhalvemeter-reporter Yassine Atari op bezoek bij jongeren die elk op hun manier door het coronavirus getroffen zijn. En van wie het leven nu opnieuw op gang komt. Vandaag: fitnesser Hicham, die tijdens de coronacrisis trainde met emmers water en grote zakken aardappelen.

Hicham uit Antwerpen is 26 en een fanatiek fitnesser. Na de lockdown moest hij het meer dan 10 weken stellen zonder zijn favoriete sport. Aanvankelijk werd Hicham er gek van, maar geïnspireerd door de vele filmpjes op de sociale media van lotgenoten die bij hen thuis een mini-fitnesscentrum inrichten, toverde Hicham zijn kelder om tot geïmproviseerd fitnesscentrum.

Aanvankelijk had hij niet veel meer nodig dan een paar emmers water en grote zakken met aardappelen om zijn been- en armspieren te versterken. Later kocht hij op tweedehandssites enkele toestellen. De kelder van Hicham is open voor de jongeren uit de buurt. Hicham is ervan overtuigd dat fitness jongens van de straat kan weghouden. 

Bekijk hieronder de reportage: 

Videospeler inladen...

Morgen is Yassine erbij als 7e-jaarsstudent Xander Van Aerde voor het eerst praktijkles heeft in de grootkeuken. Xander kan geen stage lopen en vreest daarom dat hij geen job zal vinden.

Gisteren ging Yassine op bezoek bij skatester Orapan Arwen Tongkong, die door de coronacrisis haar olympische droom voor dit jaar in rook zag opgaan.

Meest gelezen