"Anderhalf": Xander, student 7e jaar grootkeuken: "Ben als de dood om iemand te besmetten" 

In het drieluik "Anderhalf" gaat anderhalvemeter-reporter Yassine Atari op bezoek bij jongeren die elk op hun manier door het coronavirus getroffen zijn. En van wie het leven nu opnieuw op gang komt. Vandaag: het verhaal van Xander Van Aerde, student 7e jaar grootkeuken, die geen stage heeft kunnen lopen en vreest dat hij daardoor minder makkelijk een job zal vinden.

"Ik ben er als de dood voor om iemand te besmetten", zegt Xander (20) vanachter zijn verplicht mondmasker op de eerste praktijkles sinds de lockdown. Xanders moeder is net hersteld van een longziekte met ernstige complicaties. Besmet worden met het coronavirus betekent voor haar zo goed als zeker een ziekenhuisopname.

Corona is voor Xander ook persoonlijk slecht nieuws. Door de sluiting van veel grootkeukens heeft hij geen stage kunnen lopen. Stage is voor veel laatstejaarsstudenten van een beroepsrichting vaak een opstapje naar een eerste job. 

Bekijk hier de reportage: 

Videospeler inladen...

De voorbije dagen ging Yassine op bezoek bij skatester Orapan Arwen Tongkong,  die door de coronacrisis haar olympische droom voor dit jaar in rook zag opgaan, en bij fitnesser Hicham Yachou, die tijdens de coronacrisis in zijn kelder trainde met emmers water en grote zakken aardappelen. Bekijk die reportages hieronder:

Meest gelezen