Videospeler inladen...

Wat moet je doen als een broedende buizerd je aanvalt tijdens het joggen: "Maak je groot en roep luid"

In Ternat heeft een buizerd deze week al minstens vier joggers aangevallen. Het gemeentebestuur liet intussen bordjes plaatsen die de lopers waarschuwen voor de aanwezigheid van de roofvogel.

"We zitten volop in het broedseizoen van de buizerd en dan kunnen de dieren agressief uit de hoek komen", vertelt Ternats milieuambtenaar Jurgen Thiebaut. "Ze willen hun jongen beschermen en als er dan iemand te dicht in de buurt komt, gaan ze aanvallen." Zo werden in Ternat deze week al minstens vier joggers aangevallen door een buizerdkoppel dat zich verschuilt in het veld aan de Bieshoop. "De buizerd valt de mensen langs de rugzijde aan op een slinkse manier. Hij valt ze aan op het hoofd."

Ga in groep joggen en maak veel lawaai

Jurgen Thiebaut, milieuambtenaar Ternat

Intussen heeft het gemeentebestuur bordjes geplaatst die de lopers en wandelaars waarschuwen voor het buizerdpaar. Voor wie toch in de buurt gaat lopen heeft milieuambtenaar Theibaut toch enkele tips: "Ga niet alleen joggen, ga in groep joggen. En als je toch alleen gaat joggen, maak dan veel lawaai en maak je groot. Als de buizerd je dan toch nog aanvalt, maak dan ook grote bewegingen met je armen. Op deze manier kan je de buizerd afschrikken."

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen