Concertgebouw Brugge

Concertgebouw Brugge neemt na de coronatijd de draad stilaan weer op

De cirkel lijkt rond: nu het coronavirus in ons land stilaan is uitgewoed, begint het Concertgebouw opnieuw met zijn parcours dwars door het Concertgebouw. Het Concertgebouw Circuit is coronaproof en bovendien gratis voor Bruggelingen, zegt algemeen directeur Katrien Van Eeckhoutte. 

"Het publiek kan er architectuur en beeldende kunst beleven, het kan met klanken experimenteren en kan genieten van een fenomenaal panorama waarbij je - bij goed weer - tot aan de kust kan kijken", zegt Katrien Van Eeckhoutte nog. Uitzonderlijk kan het publiek ook tot in de zaal, want die was tot nu toe niet opgenomen in het Concertgebouw Circuit. Je kan het parcours afleggen van woensdag tot en met zondag, de hele zomer lang.

Steun voor artiesten

Het heeft een mooie symboliek dat het publiek zo weer kan wennen, pootjebaden. Stilaan herneemt ook het andere leven in het Concertgebouw. Omdat het gebouw toch leegstaat, stelt het team de ruimte ter beschikking voor repitities, opnames en verblijven er ook artiesten gedurende een langere periode. Hartverwarmend is dat ook een belangrijk deel van het publiek de fel getroffen sector wil steunen. Een vierde van de bezoekers wou het geld voor concerten die niet konden doorgaan niet terug. Dat is goed voor een bedrag van een kleine 80.000 euro. Het eerste echte concert zal plaats vinden midden september. Het programma wordt nog niet bekendgemaakt, maar het wordt een heel speciale opener van het nieuwe cultuurseizoen.  

 

Meest gelezen