Adam Dahri wacht op een bus naar z'n school

Inwoners Houtem dupe van heropgestarte wegenwerken: "Drie kilometer stappen tot bushalte"

Nu er door de versoepeling van de coronamaatregelen weer heel wat wegenwerken (her)opgestart zijn, zijn de inwoners van Houtem, een deelgemeente van Vilvoorde, daar plots de dupe van. Gebruikers van de Lijn klagen dat hun bus niet meer komt opdagen, of ze moeten drie kilometer verder stappen tot de eerstvolgende halte.

Door de heropgestarte wegenwerken raken automobilisten plots niet meer het dorp in, en het openbaar vervoer is helemaal hopeloos; gebruikers van de Lijn zien vaak hun bus niet opdagen of moeten wandelen naar de eerste volgende halte, die drie kilometer verderop ligt. De stad Vilvoorde en de Lijn hebben nu afgesproken dat er elke donderdag toch tenminste drie bussen in Houtem zullen stoppen. Die uren zijn dan afgestemd op de scholen in Vilvoorde.

Ik hoop dat er toch nog een bus passeert

Adam Dahri

De 15-jarige Adam Dahri (foto) zat woensdagmorgen aan de Damstraat te wachten op een bus naar z'n school in Mechelen die maar niet kwam. Hij neemt normaal de bus tot in Vilvoorde om daar de trein te nemen. “Ik hoop dat er toch eentje passeert”, zegt hij. “Anders moet ik te voet naar het station van Eppegem en dat is toch een fikse wandeling. Er zijn geregeld problemen met het openbaar vervoer en al die werken. Gelukkig moet ik maar één dag naar school deze week.”  (Lees verder onder de foto)

Ook burgemeester Hans Bonte (sp.a), die zelf in Houtem woont, is niet over de situatie te spreken. “Door de coronacrisis zijn er heel wat werven verschoven, en dan is er ook nog het eenzijdig optreden van De Lijn. In de Rollewagenstraat in Peutie en de Kluitingstraat in Houtem werd een verkeersveilige herinrichting opgestart voor de lockdown maar die werken zijn sinds een week of twee hernomen. Door het regenweer zijn die ook iets vertraagd. Men gaat nu wel zo snel mogelijk doorwerken zodat ze hopelijk eind deze week al beëindigd zijn.”

Meest gelezen