Drive-inproclamatie voor Brugse laatstejaars

De laatstejaars van vier Brugse scholen zullen eind deze maand afzwaaien met een proclamatie in open lucht op de Katelijneparking. Ouders en leerlingen moeten met de auto naar de proclamatie komen en vanuit het parkeervak de avond meemaken. 

Het Sint-Franciscus-Xaveriusinsituut, instituut Mariawende-Blydhove, Vrij Handels- en Sportinstituut en Sint-Andreaslyceum Sint-Kruis organiseren samen de drive-inproclamatie. Op een groot scherm zal alles geprojecteerd worden. Het geluid zal ook te horen zijn in de auto zelf, via een FM-kanaal. Zo kunnen de leerlingen en hun familie de proclamatie optimaal volgen vanuit hun auto. De leerlingen mogen wel hun auto’s verlaten om op het podium hun diploma in ontvangst te nemen. 

Groot feest

"Zelfs het applaus zal coronaveilig zijn", zegt adjunct-directeur van het Sint-Franciscus-Xaveriusinstituut Lieselot Denoyette: “Dat zal met getoeter of getromp zijn. We gaan er echt een feest van maken met een dj.” Vrienden en familieleden die de proclamatie niet kunnen bijwonen, kunnen thuis ook alles volgen via livestream. 

Een bar zal er niet zijn op die drive-inproclamatie. “Dat zal helaas niet kunnen. Dat is erg jammer, maar we mogen hen niets aanbieden. Dat zullen ze in hun eigen wagen moeten doen”, zegt Denoyette. 

Meest gelezen