Mechelen start campagne tegen racisme

Omdat het in coronatijden moeilijk is om grote samenkomsten van protest te houden, heeft Mechelen iets anders bedacht.
De stad start met een campagne tegen racisme. Er komt een website met enkele concrete acties en verhalen waar je ook gevallen van racisme en discriminatie kan melden. Elk gezin krijgt een sticker tegen racisme in de bus, met voetjes op, die je voor je deur op de stoep kan kleven. 

 

Eerst en vooral wordt er een website gelanceerd waarop je acties en verhalen kan lezen. Je kan er ook gevallen van racisme en discriminatie melden. Vervolgens krijgt elke inwoner van Mechelen een sticker tegen racisme in de bus, met voetjes op. Die kan je voor je deur op de stoep kleven.

Schepen van Gelijke Kansen Gabriella De Francesco (Groen) legt uit: “Met de stikkers kunnen we toch coronaproef massaal op straat komen en heel openlijk “neen” zeggen tegen racisme. Wij vinden het een laagdrempelige manier om iedereen te betrekken en het geeft ook een mooi beeld in de stad.”

Andere initiatieven

Aan het Douaneplein, zullen jongeren van jeugdhuizen ROJM en JAM muurschilderingen tegen racisme maken. Ook aan het glazen huis op de Mechelse Grote Markt komt een groot spandoek met een antiracisme boodschap.

Meest gelezen