Copyright Annie Otzen Photography 2015

Mechelse jeugdwerkingen krijgen 100.000 euro van Vlaamse Overheid

Twee Mechelse jeugdwerkingen kregen samen 100.000 euro van de Vlaamse Overheid. Daarmee kunnen de jeugdwerkingen extra ondersteuning bieden aan kwetsbare kinderen en jongeren. “Ze zullen op maat van de verschillende wijken moeten gaan werken moeten gaan werken”, zegt Mechelse schepen van Jeugd Abdrahman Labsir (Open Vld).

Vlaamse ministers Benjamin Dalle en Bart Somers gaven 100.000 euro aan de Mechelse jeugdwerkingen ROJM en JAM. Zij moeten verder investeren in de ondersteuning op maat in de verschillende wijken, zegt schepen voor Jeugd Abdrahman Labsir (Open Vld): “Ze zullen heel plaatsgericht moeten werken en jongeren helpen bij de beperkingen die ze ervaren. Dat kan studiebegeleiding zijn, huiswerkbegeleiding en zelfs tewerkstelling.”

Jeugdwerkingen terug open

De afgelopen weken is gebleken dat kwetsbare jongeren het nog moeilijker hebben door de coronacrisis. ROJM en JAM moesten hun centra ook dichtdoen tijdens de crisis, maar ze zijn wel contact blijven houden met hun leden.

ROJM werkt met jongeren van 16 jaar, JAM met kinderen en tieners. De jeugdcentra zijn intussen ook weer open.

Meest gelezen