Nieuwe combi's politiezone Polder krijgen snelheidsbegrenzers na ongevallen tijdens achtervolging

Bij de nieuwe combi's van de politie in zone Polder (Diksmuide, Kortemark, Koekelare en Houthulst) zijn snelheidsbegrenzers ingebouwd. Dat is beslist nadat vorig jaar twee ongevallen gebeurden tijdens een achtervolging.

Of de ongelukken zijn veroorzaakt door overdreven snelheid is niet zeker, maar feit is dat de zone het voorbije jaar 2 combi's verloor tijdens achtervolgingen. Politiecombi's hebben motoren die krachtiger zijn dan de standaardversie in dat type wagens. Tot hoeveel kilometer per uur de combi's zullen begrensd worden wil de politie niet kwijt.  

"Sowieso is het de bedoeling achtervolgingen te vermijden", zegt burgemeester Lies Laridon (CD&V) van Diksmuide. "Er staan heel veel digitale camera's, trajectcontroles enzovoort, waardoor we auto's die proberen te vluchten op een andere manier kunnen vatten. Vaak gaat het om mensen die geen autoverzekering hebben of van wie de wagen niet is gekeurd.  Dat zijn niet het soort zaken waarvoor wij een achtervolging moeten inzetten."

Meest gelezen