Staycation in tipitenten tussen kerstbomen en koeien: "Gasten kunnen in hun eigen bubbel blijven"

Naast kerstbomen, bloemen en koeien, zullen er nu ook drie tipitenten in de tuin van Nicky Van de Lisdonck en Joris Vermonden staan. Vanaf vrijdag kunnen mensen overnachten op hun landgoed Omorika in Ravels-Eel. "We zorgen ervoor dat de gasten in hun eigen bubbel kunnen blijven", vertelt Joris Vermonden op Radio 2 Antwerpen.  

Deze zomer zullen veel mensen hun vakantie in eigen land doorbrengen. Nicky Van de Lisdonck en Joris Vermonden uit Ravels spelen daar creatief op in. "We voorzien twee tipitenten met voor vier personen en één tipitent met een tweepersoonsbed. Een deel van onze garage hebben we omgebouwd tot sanitaire ruimte met douchecabines en een toilet", vertelt Vermonden. 

Om coronaproof te zijn, hebben de eigenaars een aantal oplossingen. "De gemeenschappelijke ruimte is een tunnelserre. Daarin staan picknicktafels met de nodige afstand, zodat iedereen in zijn eigen bubbel kan blijven", zegt Vermonden. "Ook de douchecabines zijn voorzien per tipitent, om interactie tussen de tenten te voorkomen."

In het dorp zelf zijn niet veel bezienswaardigheden, maar met de auto of de fiets vind je snel meer entertainment

Joris Vermonden

Het concept is eenvoudig. "Je kan overnachten en in de ochtend genieten van een ontbijt. De gasten mogen op het domein verblijven en komen en gaan wanneer ze willen", legt Vermonden uit. "Zelf zijn we niet altijd aanwezig, omdat we gaan werken." 

Als je een rustige vakantie zoekt, ben je bij Omorika aan het juiste adres. "In het dorp zelf zijn dus niet veel bezienswaardigheden, maar met de auto of de fiets ben je snel op een locatie met meer entertainment", zegt Vermonden. "Ravels is een rustige en landelijke gemeente waar veel fiets- en wandelmogelijkheden zijn. Het ligt vak aan de Nederlandse grens en op vijftien minuten van Turnhout."

De naam Omorika

De naam Omorika komt van de Latijnse benaming van de kerstbomen die ze kweken, "Picea Omorika". Een verblijf in een grote tipitent kost 100 euro per nacht, 75 euro in de kleine tent. Voor het ontbijt betaal je 10 euro per persoon.

Als je meer praktische informatie wilt over een verblijf bij Joris en Nicky, kan je klikken op de website van Omorika

Meest gelezen