Wachttijd voor recyclageparken in Antwerpen gemiddeld 6 dagen: "Kan wel oplopen tot 3 weken"

Voor een bezoek aan de Antwerpse containerparken moet je in tijden van corona online een afspraak maken. Elk park kan tussen de 100 en de 130 klanten per dag aan. "De gemiddelde wachttijd is zes dagen, maar in het containerpark Luchtbal kan die wachttijd oplopen tot 21 dagen", vertelt Tom Peeters, verantwoordelijke voor stadsreiniging.

In Antwerpen kan je terecht in acht recyclageparken, op voorwaarde dat je online een afspraak maakt. "Intussen is de gemiddelde wachttijd zes dagen. Het reservatiesysteem biedt altijd een afspraak aan in het park waar je het eerst terechtkan. Als je toch naar een ander park wilt gaan, kunnen de wachttijden langer zijn", vertelt verantwoordelijke voor stadsreiniging Tom Peeters.

In Antwerpen Luchtbal kan de wachttijd tot drie weken oplopen

Tom Peeters, verantwoordelijke voor stadsreiniging

Als je ervoor kiest om naar het containerpark Antwerpen Luchtbal te gaan, kan de wachttijd sterk oplopen. "Het kan zijn dat je dan tot 3 weken moet wachten. Het rustigste park, waar je dus snel een afspraak kan maken, is op Linkeroever", Zegt Peeters.

Het werken op afspraak in containerparken is een tijdelijke maatregel, en zal na de coronacrisis worden geëvalueerd door het stadsbestuur.

Meest gelezen