Rederij Malinska

Vanaf vandaag weer toeristenbootjes in Mechelen: "We hopen dat ook de Nederlanders snel terugkomen"

In Mechelen varen de toeristenbootjes van rederij Malinska vanaf vandaag weer op de Dijle. Door de coronamaatregelen varen ze tijdelijk met een beperkte uurregeling en werd de capaciteit in de bootjes gehalveerd. "Wij zijn enorm blij dat we weer kunnen varen na deze moeilijke periode" vertelt schipper Walter Smits aan Radio 2 Antwerpen. 

Om alles op een veilige manier te laten verlopen, wordt het oorspronkelijke aantal van 45 personen beperkt tot 20 mensen per bootje. "Iedereen kan op die manier op een veilige afstand van elkaar zitten. Na elke rondvaart ontsmetten we ook de zitjes", zegt Smits.

Op voorhand reserveren is niet verplicht, maar de plaatsen zijn beperkt

Omdat het hier om een activiteit in de buitenlucht gaat, moet je niet op voorhand reserveren. "Het aantal personen per bootje is echter beperkt. Als je zeker wil zijn van een plaats, kan je toch best reserveren. Als er nog plaats over is, kunnen toevallige voorbijgangers ook altijd mee opstappen", vertelt Smits.

Buitenlands toerisme

Voorlopig rekent rederij Malinska vooral op binnenlands toerisme. "We hopen natuurlijk ook op toeristen uit het buitenland. Voor de coronacrisis hadden we een behoorlijk percentage toeristen uit Nederland. We hopen dat ze snel weer een citytrip in Mechelen boeken", voegt Smits er nog aan toe. 

Gepensioneerd

Bij rederij Malinska werken naast Smits nog 4 andere gepensioneerden die om de beurt de boten bemannen. "Zo kunnen we toch twee namiddagen per week uitvaren. "Iedere gepensioneerde is op zoek naar wat bezigheid  he. We houden van varen en zo hebben we ook nog wat sociaal contact met de toeristen", bsluit Smits.  

Meest gelezen