Radio 2

Volkstuintjes moeten wijken voor parking Ringtrambus in Vilvoorde

In Vilvoorde moet een reeks volkstuintjes wijken voor de aanleg van een parking voor de gebruikers van de Ringtrambus. Dit najaar start de aanleg van een grote halte en van een bijhorend Mobipunt. 

De stad Vilvoorde is gestart met de procedure voor de onteigening van een stuk grond waar een parking voor de gebruikers van de Ringtrambus komt. Die bus zal vanaf eind deze maand door onze regio rijden. Er wordt aan de Rubensstraat ook een Mobipunt aangelegd met 100 parkeerplaatsen, 47 fietsenstallingen en 10 fietskluizen. “Het wordt een echte randparking om te vermijden dat iedereen door het centrum moet rijden. Mensen uit de ruime regio die naar de luchthaven moeten, kunnen daar hun wagen achterlaten”, zegt burgemeester van Vilvoorde Hans Bonte (SP.A).

Volkstuintjes verdwijnen

Een perceel dat eigendom is van Inter-Vilvoorde wordt onteigend voor de randparking, ook zeven volkstuintjes verdwijnen, tot spijt van de hobbytuinders. Eén van hen is Pierre Magnone (65), hij hoort het nieuws voor het eerst. “Ik bewerk hier al een aantal jaren een tuintje waar ik selder, aardappelen en boontjes teel. We wisten dat er iets op til was, maar niet wat. Het zou erg spijtig zijn als ik weg moet, maar er zal waarschijnlijk niets aan te doen zijn. Hopelijk is het niet voor de herfst, dan kan ik al mijn groenten nog oogsten.”

De Werkvennootschap verwacht dit najaar te kunnen starten met de werken, die zouden ongeveer 60 werkdagen duren.

Meest gelezen