18 ton voeding vernietigd in een maand tijd door Voedselagentschap na grenscontroles

In een maand tijd vernietigde het Federaal Voedselagentschap 18 ton voeding na controles aan de grens met Nederland. Ongeveer één zesde van de gecontroleerde koelwagens, dierentransporten en gewone wagens waren niet in orde. Vaak ging het om een foute temperatuur van de koeling van producten of ontbraken er documenten. 

Tussen half april en half mei werden een 20-tal controles uitgevoerd aan de Nederlandse grens, de meeste daarvan in de provincie Antwerpen. Het Federaal Voedselagentschap werkte daarvoor samen met politie en douane. In totaal werd 18 ton voedsel in beslag genomen. De voeding voldeed niet aan de Belgische normen en werd vernietigd.

Er werden meer dan 600 koelwagens, gewone auto’s en dierentransporten gecontroleerd. Meer dan 100 daarvan waren niet in orde. In de meeste gevallen was de voeding niet op de juiste temperatuur gekoeld of ontbraken er documenten om te weten waar de producten vandaan kwamen. Er werden ook dieren en producten terug naar Nederland gestuurd omdat het gezondheidscertificaat ontbrak.

Meest gelezen