Banenverlies bij Zoo Antwerpen en Planckendael: "Nu ingrijpen om straks te overleven"

Bij de zoo van Antwerpen en dierenpark Planckendael zullen 24 mensen hun job verliezen. Dat heeft de directie beslist. Het banenverlies zou de financiële toekomst van de dierenparken in veiligheid moeten stellen. "Beide dierentuinen zijn wekenlang gesloten geweest voor het publiek, maar de kosten van voeding en verzorging zijn wel blijven doorlopen", zegt Ilse Segers van de Zoo.

Er zijn drie belangrijke redenen voor de beslissing van de directie. "Door de sluiting van de parken wegens het coronavirus, hebben we per dag 100.000 euro omzetverlies gedraaid. Nu is het park weer open, maar mogen we slechts 30 procent van onze capaciteit voor bezoekers benutten. Bovendien wordt er volop gepraat over een tweede golf. De toekomst is dus onzeker. We moeten nu ingrijpen om straks te overleven", vertelt Segers aan Radio 2 Antwerpen.

In beide parken zullen zowel verzorgers als bedienden ontslagen worden

Er zullen in beide parken ontslagen vallen bij zowel de verzorgers als de ondersteunende diensten. "Er zullen bepaalde zaken met minder mensen gebeuren. Het aantal ontslagen is gelijk verdeeld tussen arbeiders en bedienden. Deze namiddag is er een informatiesessie voor onze medewerkers", zegt Segers.  

Meest gelezen