Patrick uit Berlaar vindt de kleinste okkernoot ter wereld "Zelfs erkend door Golden Book of World Records"

Patrick Huyskens uit Berlaar heeft de kleinste okkernoot ter wereld gevonden. Zijn uitzonderlijke vondst heeft een plaats in het Golden Book of World Records gekregen. De okkernoot is amper 1,3 op 0,9 centimeter groot en weegt slechts 0,353 gram.

Tijdens zijn zoektocht naar grote okkernoten, kwam Patrick het kleine nootje tegen. "Ik ben toen naar de apotheker gegaan, omdat zij een precieze weegschaal hebben. De apotheker had mij eerder al verdergeholpen met het kleinste kippeneitje. Daarna heeft een erkende pomoloog bevestigd dat het wel degelijk een okkernoot is", vertelt Patrick aan Radio 2 Antwerpen. 

Een record in het Golden book of World Records krijgen, is niet gemakkelijk. "Ik ben geweldig blij als ze een record willen erkennen. Je moet er heel wat voor doen en het is geweldig als dat dan goedgekeurd wordt", zegt Patrick.

Niet het eerste record

De kleinste okkernoot is niet het eerste record op zijn naam. Eerder vond de 55-jarige verzamelaar al het kleinste kippenei ter wereld, het kleinste duivenei ter wereld en het grootste kippenei in België. Hij is ook in het bezit van de grootste verzameling slakkenhuisjes ter wereld. "Verzamelen is een uit de hand gelopen hobby. Ik doe het al sinds mijn vijf of zes jaar. Alles wat vliegt of kruipt heb ik gezien en neem ik mee naar huis. Ik ben een echte natuurliefhebber", vertelt Patrick.

Binnenkort ga ik op pensioen, dus kan ik nog meer verzamelen

Stoppen met verzamelen zit er voorlopig niet in. "Ik zal altijd blijven verzamelen. Binnenkort ga ik op pensioen en heb ik meer tijd. Graag zou ik ooit de grootste vlinder willen vinden" zegt Patrick. 

Meest gelezen