Videospeler inladen...

Campobasso, Zuid-Italië: Nauwelijks corona, maar socio-economische impact dreigt rampzalig te worden

In de laatste reportage van onze reeks door Italië trekt reporter Willem Van Mullem vandaag naar het zuiden van het land, naar Campobasso, de hoofdstad van de regio Molise. De regio telt 300.000 inwoners, een plek die opvallend gespaard bleef door corona. Officieel vielen hier maar 23 doden door COVID-19. Maar de socio-economische impact zal enorm zijn. En dat terwijl ze in Molise nog altijd de wonden likken van de financieel-economische crisis van ruim 10 jaar geleden.

VRT NWS reist door Italië, een van de landen die het meeste door de coronacrisis zijn getroffen. We willen met eigen ogen nagaan welke sporen die in de samenleving heeft nagelaten. Daarbij houden we ons aan alle veiligheidsmaatregelen die bij een buitenlandse reis horen.

Meest gelezen