Dertiger met beperking uit Genk overleden na bad van 65°C

Een verzorgster van 36 uit Borgloon moest vandaag voor de rechter verschijnen omdat ze een man met een beperking in een bad met water van 65 graden waste. Het slachtoffer liep zware brandwonden op, en overleed enkele weken later. 

Het incident gebeurde in oktober 2018, in een instelling in Zonhoven. De verzorgster had de temperatuur van het water niet op voorhand gecontroleerd. En de man, een dertiger uit Zwartberg (Genk) kon door zijn beperking niet zeggen wat er aan de hand was. 

Temperatuur verhoogd om legionella te doden?

Mogelijk was eerder, tijdens het schoonmaken van de badkamer, de watertemperatuur verhoogd om mogelijke legionellabacteriën te doden. De verzorgster riskeert een celstraf van 3 maanden met uitstel en een boete. Ze werd na het incident ontslagen.

Meest gelezen