Drie dagen op rij steeg het aantal nieuwe besmettingen in Limburg, nu is er een forse daling

Nadat Limburg drie dagen op rij de slechtse coronacijfers van het land liet optekenen, is daar nu verandering in gekomen. Er kwamen gisteren maar 16 besmettingen bij, dat is minder dan de helft van het aantal van de dag ervoor. Toen waren het er 37. 

Goed nieuws dus. De stijging van het aantal nieuwe besmettingen in Limburg is doorbroken. Maar het is nog afwachten of dat zo blijft.  Het waren vooral enkele gemeenten in het zuidoosten van Limburg waar de besmettingsgraad hoger lag. Het ging dan om Riemst, Bilzen en Tongeren. 

In het hele land waren er gisteren wel iets meer besmettingen dan de dag voordien. Maar de virologen maken zich voorlopig nog niet ongerust omdat op lange termijn bekeken de trend dalend is in ons land en er ook steeds minder mensen in het ziekenhuis liggen. In Limburg testten intussen al 6434 mensen positief op corona. 

Meest gelezen