© NACHTSCHADUW

Gentse Kompass Klub mag terras niet openen met live dj-set 

Eerste minister Wilmès heeft de Gentse Kompass Klub verboden het terras opnieuw te openen op de manier zoals de club het wilde. Er zou een live DJ-set plaats vinden met een publiek dat zich moest registreren. Premier Wilmès vindt dat zoiets een voorstelling is. Het is pas vanaf 1 juli dat maximaal 200 mensen een zitje kunnen reserveren voor een voorstelling.

De club betreurt de beslissing van de eerste minister. "Het was de bedoeling om gewoon een gezellig terras te hebben", zegt Jens Grieten van de Kompass Klub. 

Openen als dancing mag nog niet, maar als café met terras mag het wel. De Kompass Klub koos ervoor om dat te doen. "Het heeft niets te maken met een voorstelling", zegt Grieten.

"We hadden de registratie van de klanten gedaan om de instroom te beperken en ervoor te zorgen dat er niet te veel volk was. Die registratie doen we nu niet meer." Omdat de live dj-set niet mag, heeft Jens Grieten de omstandigheden aangepast. "Schermen mag je wel hangen, dus gaan we nu de dj-set streamen en  tonen op de schermen." 

Meest gelezen