Leerling Essense school besmet met coronavirus

In wijkschool Cocon in Essen is een coronabesmetting vastgesteld bij een jongen van het eerste leerjaar.  Twee juffen en twee speelkameraadjes zijn in quarantaine geplaatst. De andere kinderen van de klas blijven nu noodgedwongen thuis omdat er niet genoeg juffen zijn.

De beide ouders van de jongen hadden COVID-19, het Centrum voor Leerlingenbegeleiding had gevraagd om het kind ook te testen. Ook de speelkameraadjes en de twee juffen van de leerling worden nu getest. Als ze niet besmet zijn, kunnen ze wellicht eind volgende week terug aan de slag. "De andere leerlingen lopen geen direct gevaar", zegt algemeen directeur Daniëlle Van Ast.

"Alle ouders van de wijkschool zijn op de hoogte gebracht en alles verloopt heel sereen", aldus Van Ast. "Er is geen enkel moment van paniek geweest. Ongeruste ouders worden opgevangen door de schooldirecteur. Wie risicopatiënt is, houdt zijn of haar kind momenteel gewoon thuis." 

De kleuterafdeling en de vier overige leerjaren van de school blijven gewoon open. In totaal zitten 81 kinderen in de wijkschool. 

Meest gelezen