Radio 2

Licht- en geluidsbedrijf gaat drive-in movies organiseren

Normaal levert Studio Haifax uit Ternat technisch materiaal en ondersteuning bij concerten en op evenementen. Die zijn door corona echter allemaal afgelast. Nu gaat het bedrijf drive-in movies organiseren: filmvoorstellingen die je vanuit je auto op een locatie kan bekijken. Coronaproof én een manier om weer geld te verdienen. 

Het technische materiaal van Studio Haifax staat momenteel maar te verkommeren. Geen optredens, festivals, beurzen of concerten. En dus geen werk voor het bedrijf.

Om toch uit de kosten te geraken, gaat zaakvoerder Pieter Bégard zijn materiaal nu inzetten om drive-in movies te organiseren.

“Steden, gemeenten, en organisaties kunnen bij ons terecht om een drive-in movie te organiseren. Zij kiezen de locatie, wij regelen alles om zo’n filmvoorstelling in openlucht mogelijk te maken. We hebben grote LED-schermen en zendertjes met radiofrequentie om het geluid van de film naar de autoradio te brengen. We regelen ook het personeel, toiletten en terreinverlichting. Dat materiaal hebben we toch, maar gaan we nu anders gebruiken.” 

500 afgelaste events

Intussen heeft het bedrijf al veel reacties gekregen op het nieuwe idee. “Veel steden en gemeenten vinden het een tof idee om hun inwoners een drive-in-movie aan te bieden, zeker nu alle kermissen en evenementen zijn afgelast.”

Gelukkig, want tussen maart en september stonden er normaal 500 evenementen op de agenda van Studio Haifax. Die zijn door corona allemaal afgelast. “De drive-in-movies  maken onze omzet niet goed. Maar ik wil vooral mijn kosten kunnen dekken. De premie van de overheid is sympathiek, maar daar redden we het niet mee", zegt Pieter Bégard.  "Maar bij de pakken blijven zitten, wil ik ook niet.”  

Meest gelezen